top of page

Straffen er hård for ulovlig omgang med fyrværkeri

Hårdere straffe og risiko for udsættelse af en almen bolig. Det kan blive konsekvenserne hvis du udsætter andre for fare med ulovligt fyrværkeri.


Hidtil har det været sådan, at hvis man bevidst skyder med fyrværkeri mod andre personer, uanset om det er med samtykke, kan det medføre sigtelse for bl.a. overtrædelse af straffelovens § 244 (vold), § 245 (grov vold) og § 252 (udsætte andre for fare). Det kan give op til 8 års fængsel.


Hvis man affyrer ulovligt fyrværkeri eller affyrer fyrværkeri uden for den tilladte periode fra den 27. december til og med den 1. januar, kan det give bøder på 2.000 kr.


Lovændring

I år er straffen for at udsætte andre mennesker for fare med fyrværkeri endnu hårdere, og kan endda medføre at hele familien sættes ud af en af lejebolig, hvis der fældes dom. Det er konsekvensen af en lovændring, som er trådt i kraft den 15. december i år. Derfor lancerer Københavns Politi nu en oplysningskampagne, som skal modvirke ulovligt salg og affyring af fyrværkeri.


Alle skal vide det

Kampagnen er et samarbejde mellem Københavns Politi, Hovedstadens beredskab, SSP København og Københavns Kommune. Målet med kampagnen er at oplyse om den kommende lovændring, så børn og unge samt deres forældre bliver opmærksomme på at farlig brug af fyrværkeri er strafbart, at straffen er streng og at det kan få konsekvenser for hele familien hvis loven ikke overholdes.


Hovedbudskaberne i kampagnen er, at man skal holde sig til at købe CE-mærket fyrværkeri. Alt andet er ulovligt. Desuden at det er strafbart at skyde fyrværkeri efter andre – også selvom de er med på idéen. Og endelig, at det kun er tilladt at fyre fyrværkeri af fra den 27. december til og med den 1. januar.


Se de 5 fyrværkeriråd på Sikkerhedsstyrelsens website her.


Læs mere om de skærpede straffe for ulovlig omgang med fyrværkeri på dr.dk og på TV2 Lorry


Comments


bottom of page