top of page

Livet i en etageejendom

Måske har du lagt mærke til de små træhuse, som står forskellige steder på de grønne arealer i Urbanplanen og Hørgården. De såkaldte insekthoteller har til formål at efterligne de miljøer, som insekterne gerne vil lægge æg eller bo i.


“Jeg foretrækker nu betegnelsen insektbo”, fortæller William fra Byggeren. “Insekterne flytter jo ind, så det er ikke et hotel”.


Han forklarer yderligere: “Et kig ind i disse insektboer giver et indblik i, hvem de er bygget til: Øverst ser man tykke grene, hvori der er boret huller. Her vil bier, som lever alene, gerne lægge æg. Huller på forskellig diameter tiltrækker forskellige typer bier. Bierne lægger dog ikke æg i alle slags huller. Hvis de vurderer, at deres fine vinger kan komme til skade, leder de videre efter et bedre sted. Længere nede i insektboet ser vi halm, som kan være et godt miljø for fx mariehøns. Endnu længere nede bark, hvor fx natsværmere kan overvintre. Hver etage i insektboet er lavet til bestemte typer insekter og placeres steder, hvor deres ’beboere’ finder gode forhold i forhold til temperatur, mad, beskyttelse mod rovdyr, vind og vejr osv”.Insektboerne er en gave fra KAB-fællesskabet, da det kunne fejre 100-års fødselsdag sidste år. Hver boligafdeling har et insektbo stående. Til venstre er det Nords insektbo med Peder Lykke Skolen i baggrunden.


Comentarios


bottom of page