top of page

Kampen for insekterne

Hvorfor er biodiversitet vigtigt, og hvad gør vi her i vores egne nærområder for at hjælpe biodiversiteten på vej?


Biodiversitet, eller den brede vifte af levende dyr og planter, har overalt i verden været hastigt faldende de seneste år – især på grund af menneskelig aktivitet som fx arealanvendelse, forurening og klimaforandringer.


Sunde økosystemer

En bred vifte af levende dyr og planter er vigtigt fordi det bevarer de sunde økosystemer, som er opbygget over millioner af år. Biodiversitet giver os ren luft, frisk vand, sund jordbund og bestøvning af afgrøderne. Når nogle plante- eller dyrearter pludselig forsvinder, skaber det rod i systemerne, og der er fare for, at de kollapser. Derfor er det af afgørende vigtighed, at vi mennesker gør noget nu, og hjælper den natur, som vi allesammen lever af, på vej.


I Urbanplanen og Hørgården er der et stort fokus på at hjælpe naturen på vej, så insekter og planter får mere plads. Det er prioriteret fra både Boligforeningens 3Bs/KAB og Københavns Kommunes side.


Krible-krable-projekt på Bonderen og Byggeren

“Jeg vil lave et hus til mariehønsene! Jeg vil lave til bierne!”, råber børnene i munden på hinanden. Begejstringen blandt børnene fra Skovbørnehaven Gullandsgården var stor, da de var på besøg på Byggelegepladsen fredag den 28. maj. Her blev de modtaget af William og Elise fra Remiseparkens legepladser – Bonderen og Byggeren. William har en uddannelse som naturvejleder bag sig, og Elise er uddannet dyrepasser. De arbejder med at formidle viden om naturen til legepladsernes brugere. Det gør de fx ved at invitere børnhavebørn på besøg, så de gennem leg, fortællinger og små byggeprojekter lærer om fx insekternes liv.


“Se mit hus! Her skal mariehønsene bo – både de gule og de røde”, fortæller Skjold. Han ved allerede en masse om insekter, og hvor de godt kan lide at bo. Det har han lært ved at høre de voksne fortælle og ved at bygge ’huse’ til insekterne. Husene får børnene med hjem til børnehaven, så insekter kan flytte ind på legepladsen.


Vær med i kampen for insekterne

Du behøver ikke gå i børnehave for at få mulighed for at snakke med naturvejlerne om insekterne og deres liv. Personalet har de sidste måneder reserveret områder til vilde blomster, de har plantet sommerfuglebuske og sikret, at der er plads til regnorme, bænkebidere, tusindben og snegle på fugtige og mørke steder. Kom endelig forbi og få en snak med William, Elise eller de andre ansatte på Bonderen og Byggeren.


De bemandede legepladser holder åbent

Legepladserne holder åbent mandag til fredag kl. 9- 17:30 og lørdag og søndag kl. 9- 16:45. Du kan også få gode idéer til selv at gå på opdagelse i naturen på kriblekrable.dk
William og en håndfuld børn får sig en snak om snegle.
En stolt ’arkitekt’ viser sit insekthus frem.Hvordan er det mon at være en bi og suge nektar fra blomster? De to piger finder biernes spisekammer.Comments


bottom of page