top of page

Indsamling af uddannelsesbeviser i Hørgården


Hørgården er udpeget til ministeriets ghettoliste i 2018 og igen i 2019. Ifølge analyser fra Københavns Kommune er det sandsynligt, at Hørgården også udpeges til ghettolisten den 1. dec. 2020.

Hvis Hørgården også i 2021 udpeges til ghettolisten, vil Hørgården udpeges som “hård ghetto”. Det vil få en lang række konsekvenser for afdelingen som følge af ministeriets krav til, at andelen af almene familieboliger i boligområdet skal nedbringes til 40 % af den samlede boligmasse. Dette kan ske ved ommærkning, nedrivning, frasalg og/eller nybyg.

Boligforeningen 3B ønsker at forhindre, at almene familieboliger i Hørgården skal nedlægges. Derfor er det fremover kun borgere der ikke vil påvirke tallene negativt, der kan flytte ind i Hørgården. Det er aftalt mellem Danmarks Almene Boliger og Københavns Kommune. Det forventes at ændre på beboersammensætningen, så tallene forbedres.

Et andet tiltag for at få Hørgården af ghettolisten er at påvirke nøgletallet for uddannelsesniveau.. Vi ved at der bor beboere i Hørgården som har en uddannelse med sig fra et andet land, som ikke er registreret i Danmark. Det fremgår af nøgletallene pr. 1. december 2019 at 61,8% af beboerne i Hørgården kun har en grundskoleeksamen bag sig. Men hvis beboere i virkeligheden har højere uddannelser bag sig som bare ikke er registreret i Danmark, er det tal ikke korrekt. Derfor er det vigtigt at få uddannelserne registreret, så tallet kan forbedres – og dermed ikke påvirke nøgletallene negativt.

Derfor vil ansatte fra Partnerskabet banke på dørene i Hørgården i den kommende tid. Vi prøver at få kontakt til beboere, der har et uddannelsesbevis over grundskoleniveau, som ikke er registreret i Danmark. Vi allerede været i kontakt med flere beboere, der kan hjælpe os, men vi mangler stadig uddannelsesbeviser for at nå i mål.

For at få Hørgården af ghettolisten skal vi blot finde 12 beboere der mangler at registrere deres uddannelser over grundskoleniveau. Men vi vil meget gerne finde flere.

Hvis du kan hjælpe os – eller kender nogen, der kan hjælpe os - så tag kontakt til Partnerskabet. Hellere i dag end i morgen. Vi hjælper dig med alt det praktiske. Det er helt gratis og uden omkostninger for dig.

Partnerskabets medarbejdere Lise, Iman og Nina igang med indsamling af uddannelsesbeviser i Hørgården.

bottom of page