top of page

Plads skal forbinde nyt og gammelt

Lige nu er det ét stort hul, men om nogle år kan det være, at det er her – på den nye Urmagerplads – at biblioteket holder børneteater, beboerne arrangerer et loppemarked eller her, man drikker eftermiddagskaffen. Urmagerpladsen skal både have plads til ophold og give mulighed for mere kultur og mere liv i området. Visionen er at skabe en plads, som vi kender fra det indre København. En plads med et stort frirum, så der er plads til armbevægelser, hyggeligt ophold og arrangementer. Træer og beplantning skal skabe stemning og karakter i kanterne af pladsen. Vejen, der går fra Englandsvej og ned mod pladsen, hedder Urmagerstien, og det har givet pladsen arbejdstitlen, Urmagerpladsen. Her har arkitekterne forsøgt at arbejde med pladsens identitet ud fra denne titel, og det er blevet til ideen om, at pladsen skal have et kæmpe solur i form at en mast som kaster skygge og udgør et vartegn på pladsen. Pladsens belægning udgør så den ” urskive” hvor man kan aflæse klokken og tid på året. Selve soluret skal stå på den sydlige del af pladsen og fungere både som mødested, scene og lyskilde.

Livet omkring pladsen Pladsen kommer til at ligge lige op til 3B’s ungdomsboligbyggeri, der skal placeres der, hvor det gamle Solvang Center lå. 3B har sammen med Københavns Kommune udarbejdet en helhedsplan for området omkring Solvang Center-grunden, hvor intentionen er at skabe en aktiv stueetage med udadvendte funktioner til glæde for både lokale og udefrakommende og bidrage til liv på pladsen. Der arbejdes med flere forskellige spor med bl.a. kultur, sundhed og mad. 3B forventer at være nærmere en afklaring omkring sommeren 2018. På den anden side af pladsen ligger Solvang Bibliotek, som også skal renoveres. Her er planen, at der skal åbnes op i facaden og bygges en terrasse ud mod pladsen, som også kan være med til at skabe liv.

Prikken over i’et Pladsen er bare ét ud af i alt syv byggeprojekter i Urbanplanens sydligste del. Der er både 3B’s ungdomsboliger og familieboliger, renovering af biblioteket, etablering af to nye fritidshjem, byggeri af ejerboliger ud mod Røde Mellemvej samt et stort regnvandsopsamlingsprojekt, der skal sikre det nye kvarter mod skybrud. Pladsen kommer til at være det sidste projekt i området, der færdiggøres – og kommer dermed til at være prikken over i’et i et splinternyt kvarter i Urbanplanen. Etablering af pladsen starter i april 2020 og forventes afsluttet i juli 2020. Se mere her

bottom of page