top of page

Eventyrlige naturoplevelser i fremtidens Remisepark


Elleskoven

Om et par år får Remiseparken endnu mere at byde på. Efter I har været på Bondegården og klappe en ged, kan I fortsætte videre ud i parken og kigge på guldsmede og haletusser – eller lege på den nye bakkede skovlegeplads. Det kommende naturlandskab i parkens sydvestligste del bliver både eventyrligt og lærerigt. I dag er det en af Remiseparkens lidt hemmelige områder. De heldige kender tunnelrutsjebanen, der snor sig ned af en stejl bakke og ender ved foden af et kæmpe træ. Bakken bruges om vinteren også til kælketure og om sommeren bruges området til at plukke bær og hyldeblomster, drikke kaffe i solen og til at lege på den lille legeplads. Den helt særlige stemning og skovatmosfære bliver der endnu mere af, når Remiseparken fornyes.

Skovlegeplads og bakkeleg

Planen er, at udnytte det bakkede terræn til at lave en ny skovlegeplads. Her kommer børnene til at kunne klatre og svæve og øve balancen mellem de høje træer. Planen er derudover at lave flere rutsjebaner og gøre beplantningen endnu mere spændende. Skovlegepladsen skal være én af de nye attraktioner i parken, der skal være med til at få endnu flere bruge parken.

overblik Elleskoven

Eventyrstemning og vandleg I den lavtliggende del af området - tættest på Hattemagerstien – etableres et permanent vandspejl Elleskoven. Et område der både skal kunne opsamle regnvand fra resten af parken og fungere som et rekreativt og lærerigt område i parken. Her kommer man til at kunne studere insekter og vanddyr fra små gangbroer og plateauer eller bare slappe af i en lysning mellem de flotte træer. For at etablere Elleskoven skal der graves ud og plantes elletræer, der trives godt i våde områder. Noget af den jord, der graves op, bruges til at gøre den eksisterende kælkebakke midt i parken endnu højere.

Inspirationsbilleder til Elleskovens gangbroer

Wadien samler og forbinder Elleskoven er forbundet med wadien – en grøn grøft der kommer til at løbe langs Remiseparken vestlige del. Den skal på samme måde som Elleskoven samle regnvand fra resten af parken og sikre området ved større skybrud. Wadien får en nøje udvalgt og varieret beplantning, der både kan tåle vand og tørke, og derfor altid vil være grøn og frodig. Wadien kommer til at variere i brede og små gangbroer kommer til at sikre adgang til og fra parken.

Wadien - en grøn grøft der skal samle regnvand

Arbejdet starter i starten af 2019 og forventes afsluttet i starten af 2020. Læs mere om fornyelsen af Remiseparken her.

snit af wadien - den grønne grøft

bottom of page