top of page

Nye boliger og butikker i syd

Går alt efter planen kan man i 2020 handle ind til aftensmaden lige om hjørnet. Det kommende nybyggeri i Urbanplanens sydlige del kommer til at betyde både flere boliger og butikker.

En kæmpe grøn plæne og en enorm parkeringsplads dominerer i dag området ved Solvang Kirke og bag Dyvekeskolen. Københavns Kommune ejer grundene, og de vurderer, at der er så god plads på arealet, at man både kan bygge nye boliger og detailhandel - og stadig have rigeligt med grønne områder til skolen.

Hvad skal der ske?

• Nye fritidshjem Københavns Kommune arbejder på, at fritidshjemmene, der lige nu ligger ud til Røde Mellemvej, flyttes tættere på Dyvekeskolen. Det ene placeres på det, der nu er parkeringsplads i et attraktivt nybyggeri. Helt tæt på Dyvekeskolen bliver der bygget et helt nyt special-fritidshjem.

• Parkeringspladser rykkes Parkeringspladserne kommer i 2020 til at være placeret på en anden måde. Sandsynligvis som parkeringspladser langs vejene i stedet for at være beliggende på én stor parkeringsplads.

Når fritidshjem og parkeringspladserne rykkes, bliver der plads til boliger og butikker.

• Nye boliger Planen er, at der opføres tre karréer i 2-4 etager. To af karrérne kommer til at ligge direkte ud mod Røde Mellemvej, mens den sidste placeres tættere på Dyvekeskolen ud mod haveforeningerne. For at skabe en mere blandet boligsammensætning i området, skal de nye boliger være ejerboliger og altså ikke almene, som resten af Urbanplanens ca. 2500 boliger er. Der forventes samlet opført 16.400 m2 boliger, hvilket ca. svarer til 170 familieboliger.

• Butikker og byliv I stueetagen på de to karréer ud til Røde Mellemvej er planen at opføre op til 3.000 m2 serviceerhverv. Det kunne fx være to dagligvarebutikker og en række mindre butikker. Hvilke butikker er ikke afgjort endnu. Det kommer an på, hvem der køber lokalerne.

Hvad sker der nu? Kommunen er lige nu i gang med at lave ny lokalplan for området. Den kommer i offentlig høring i 8 uger til august, og det vil være muligt at gøre indsigelser på www.blivhoert.kk.dk.

Byggeriet går i gang i slutningen af 2018 og skal efter planen være færdigt i marts 2020.

bottom of page