top of page

Skulpturen der genopstod

Remiseparken kunne den 12. april byde velkommen til et nyt, gammelt kunstværk. Værket hedder 'Abstrakt skulptur' og det er billedhugger Helge Holmskov som er kunstneren bag.


Skulpturen blev oprindelig opsat mellem Dyvekeskolen/biblioteket og kirken i 1979, men efter et kraftigt stormvejr i 1983 blev den taget ned, da der var sket revnedannelser og derfor var der fare for, at den skulle vælte.


Siden da har det været utroligt svært at finde en alternativ placering til skulpturen, som jo er ret stor. Derfor lå den i mange år først på Assistens Kirkegård, siden på forskellige kommunale oplagspladser. I forbindelse med Remiseparkens fornyelse lykkedes det så endelig at finde en passende placering til den.


Kunstværket har i mellemtiden fået en mere sikker befæstning og et bedre fundament, ligesom det har fået en tiltrængt ny gang lak.


Helge Holmskov døde i 1982, så han oplevede ikke selv at skulpturen ikke forblev, hvor den først blev placeret. Måske glædes han i dag fra det hinsides over at den er genopstået, og nu troner smukt på 'Velkomstpladsen' i Remiseparken.


Billede 1: Foto fra 1979 da skulpturen første gang blev sat op.

Billede 2: Foto fra 12. april 2021. Beboer Marianne Falck Orby fangede processen med at sætte skulpturen op igen.

Billede 3: Foto fra 16. april 2021.
Comments


bottom of page