top of page

Lyskunst i Remiseparken

Copenhagen Light Festival, som løber af stablen den 5. -27. februar, er et af de få kulturtilbud der kan lade sig gøre i denne coronatid. Midt i Urbanplanen kan du opleve hele to lyskunstværker i den nyrenoverede Remisepark.


Mere og bedre lys har været et vigtigt indsatspunkt i fornyelsen af Remiseparken, som blev færdig i september måned sidste år. Så nu er det en godt oplyst sti som bugter sig ned igennem parken ligesom der på boldbaner og skaterbane er mulighed for at tænde spotlys på anlæggene så de også kan bruges i den mørke tid – dog kun frem til kl. 22.


Et andet formål med parkprojektet har været at etablere regnvandsopsamling, så store mængder vand i forbindelse med skybrud fremover kan opbevares indtil der er plads i vandafledningssystemet. Den opgave løser den nye elleskov på fornem vis. Elletræer er nemlig en træsort som ikke tager skade af at stå under vand i nogle dage i træk. I elleskoven er der anlagt metalstier og -bænke, så området til hverdag kan bruges til en gåtur eller et hvil i en frodig, grøn og rolig oase. Under metalstierne er der lyskilder som lyser op når det er mørkt – et utrolig flot syn, og nærmest et lille lyskunstværk i sig selv, som du bør unde dig selv at se når du alligevel skal se de to midlertidige lysinstallationer.


Det første værk ’Interconnection’ inviterer besøgende ind i en magisk skov bestående af lysende svampe. Svampe spiller en afgørende rolle i at holde vores natur i live og kan være nøglen til vores fremtid, da de forbinder planter og træer i et underjordisk netværk. Værket understreger skønheden ved disse svampe og udforsker ’bioluminescens’ – en ny bæredygtig lyskilde, der en dag måske kan bruges til at oplyse parkerne i vores byer. Det er de to kunstnere Sara Ki Noguera Plans og Jonathan Ki Lindhult der står bag værket.


Det andet værk ’Release’ af Clarissa Concilio og Paolo Rota udtrykker ønsket om frihed, bestemt af den aktuelle situation med Covid-19. Værket består af ét langt lysende rør som snor sig i toppen af parkens nye kæmpemæssige gyngestativer. Det taler i sit formsprog sammen med den svenske kunstner Ingrid Hanssons parkour-installation – en 45 meter lang permanent anlagt skulptur i Remiseparkens bevægelsesområde.


I år er det fjerde gang festivalen afholdes og i år er der 50 procent flere lyskunstværker tilknyttet end sidste år. Det er den boligsociale helhedsplan i Urbanplanen der har taget initiativ til værkerne i Remiseparken med Områdefornyelsen Sundby som sponsor.


Se alle kunstværkerne i forbindelse med Copenhagen Light Festival på copenhagenlightfestival.org.


Lysende svampe. Et værk om vores sårbare natur af de to kunstnere Sara Ki Noguera Plans og Jonathan Ki Lindhult.
Clarissa Concilio og Paolo Rotas lyskunstværk ’Release’.Lyset under metalstierne i Remiseparken midt i Urbanplanen er både funktionelt og dekorativt.


Comments


bottom of page