top of page

Konkurrence: Hvad skal den nye Nærgenbrugsstation hedde?

Den kommende Alternative Nærgenbrugsstation er ikke kun for beboerne i Urbanplanen, men inviterer alle områdets borgere til at være den del af et socialt hus med genbrugsworkshops, upcycling, en byttecentral og meget andet – men vi mangler et navn, og det skal du hjælpe med at findeDen 5. april slår Amagerplanen, som er den nye boligsociale indsats på Amager, sammen med Københavns kommune, dørene op for et helt nyt tiltag i Urbanplanen – den Alternative Nærgenbrugsstation. Men stedet mangler et navn, og det skal vi bruge din hjælp til. Vi giver en biograf-tur med popcorn og sodavand til den der har det bedste bud. For at finde det helt rigtige navn, kan du læse mere om projektet nedenfor.


Det er projektleder Simon Christopher Hansen fra Boligsocial Indsats Amager, som sammen med en af de lokale beboere i Urbanplanen, Dan, kommer til at være blandt de bærende kræfter i projektet. Målet er ikke klassisk genbrug men nærmere et sted, hvor brugte ting kan få nyt liv. Det kan være tøj eller stof, som skal eller kan syes om, elektroniske produkter, som trænger til en kærlig hånd, så de kan få forlænget deres liv eller meget andet. De gode idéer er altid velkomne.


- Det er ret spændende, og vi glæder os til at komme i gang. Det handler meget om at upcycle og recycle, og det betyder også, at vi skal have en masse frivillige ind. Vi vil gerne skabe et genbrugshus med fokus på det sociale, hvor der også er bytteaktiviteter, fordi man kan aflevere ting, som andre en anden dag kan hente, fordi det har fået nyt liv, siger Simon Christopher Hansen, som også håber på, at der er masser af frivillige, foreninger og samarbejdspartnere, som vil være en del af projektet.


Hvis du ikke lige kender begrebet upcycle, så betyder det, at man tager noget brugt, og laver det om, så det er i bedre eller højere kvalitet end inden, det blev ændret.

Lokalet kommer til at ligge i Urbanplanen Syd på Urmagerstien 26 tæt ved Solvang Bibliotek, hvor der i forvejen er flere genbrugs- og miljøvenlige initiativer.

- Hvis man har noget særligt, man ikke helt vil smide ud, så skal det være der, man går ned. Det handler også om, at vi skal lære de besøgende at reparere og bytte deres egne ting i stedet for at smide ting ud. Det er en anden måde at have en genbrugsstation på, fastslår Simon Christopher Hansen.


Alle med særlige evner inden for syning, elektronik eller andet er meget velkomne til at komme i huset og hjælpe øvrige beboere og gæster med at lave deres ting.

- Så vil der blive budt på kaffe, mens man er i huset, hvor der naturligvis også er plads til bare at kigge forbi og få en snak. Det sociale kommer til at fylde meget, og samarbejde skal være et fokuspunkt, fastslår Simon Christopher Hansen.

Det Alternative Nærgenbrugs-hus slår dørene op 16. marts og vil som udgangspunkt have åbent tre dage om ugen. Det kan blive til mere med tiden.


Men inden da skal vi altså have fundet et navn – vi præmierer vinderen med biografbilletter. Og der er popcorn til, naturligvis.


Vi skal have dit bud ind senest fredag den 11. februar kl. 12. Send det til vinby@kab-bolig.dk

Comments


bottom of page