top of page

Jeg er blevet en bedre far

“Fatima og jeg blev gift, da vi var unge. Vi fik også børn tidligt. Samtidig havde jeg natarbejde, da de store var små, så det var helt sikkert mest min kone, der styrede familien.”


Sådan siger Ahmed Hassan, der er 43 år gammel og gift med Fatima. Sammen har de fem børn i alderen 7-20 år og bor på Tingvej på Amager i København.


“I dag synes jeg, at jeg er en bedre far. En mere nærværende far. Måske bliver man også bedre med årene, men jeg er helt klart mere på banen som far med de små, end jeg var med de store,” siger Ahmed Hassan.


Den forælder, der drager omsorg

Til dagligt arbejder Ahmed Hassan som chauffør, ligesom han tager 10. klasse ved siden af. Han har droppet natarbejdet og er blevet fast medlem af ’Fædrene på banen’ - et projekt hvor fædre - typisk med anden etnisk baggrund - og deres børn mødes hver anden uge for at lave mad over bål, snakke og lege.


“Mine to mindste drenge, Isak og Noah på 7 og 8 år, er vilde med de her far-barn eftermiddage. Det er tydeligt. Og jeg nyder virkelig også at få lov til at være den forælder, der drager omsorg,” siger Ahmed Hassan.

“Men jeg sætter også pris på at mødes med de andre fædre. Så taler vi om vind og vejr, men også ind i mellem om, hvordan det er at være far,” forklarer Ahmed Hassan.


Rollemodel for sine børn

For det har bekymret ham at høre om , hvordan opvæksten har været for især hans større børn. Det har påvirket ham at høre om uroligheder på Amager, og han har været nervøs for, om hans børn skulle vokse op i et miljø, der udviklede sig til at blive lige så voldsomt, som det i perioder har været på Nørrebro.


“Jeg tænkte: Hvordan kan jeg passe på mine børn? Hvordan kan vi allesammen passe på vores unge mennesker?,” fortæller Ahmed Hassan.


“Jeg tror, det var derfor, jeg først begyndte at blive en del af Fædregruppen Amagerbro, der, som et af flere fædreinitiativer, har kickstartet ’Fædrene på banen’. Jeg forstod pludselig, hvor vigtigt det var for mig som far at være en god rollemodel for mine børn,” fortæller Ahmed Hassan.


Lytter og leger mere

I Fædregruppen har Ahmed Hassan og mange andre fædre med anden etnisk baggrund fået flere kurser. Flere fokuserer på emner som opdragelse og kulturforståelse. Andre handler om ungdomsliv, radikalisering og rusmidler.


Ahmed Hassan er ikke helt sikker på, om det er kurserne, eller om det er hans efterhånden voksende erfaring som far - eller begge dele - der gør det, men hans egen opfattelse er, at han i dag er en mere tålmodig far.


“Jeg lytter mere. Og leger mere. Jeg var fodboldtræner for mine to store børn, men det her med at lege, det skulle jeg faktisk lige lære,” fortæller Ahmed Hassan.


“Fatima og jeg havde måske i starten videreført den mere traditionelle rollefordeling med, at far arbejder, og mor mest tog sig af hjemmet. Heldigvis ændrer tingene sig, og i dag kan jeg se, at mange unge, der er født her i Danmark, de har en anden legekultur med deres børn,” siger Ahmed Hassan.


’Fædrene på banen’ er et af flere fædreinitiativer under Fædregruppen som startede på Amagerbro. Under corona har det ligget lidt i dvale, men ellers mødes en gruppe fædre, typisk med anden etnisk baggrund, og deres børn hveranden eller hver tredje lørdag for at lave mad over bål, snakke og lege forskellige lege. Der kommer et forskelligt antal hver gang, men der har været helt op mod 50 fædre og børn.


Du er velkommen

Kom og vær med til sjove lege, teambuilding, fodbold, basket og hygge over bål. Som far skal du selv være med til at finde på og deltage i aktiviteterne. Det er gode oplevelser, som dine børn aldrig vil glemme dig for.​ ​Husk påklædning til at være udendørs i tre timer.


Kom og vær med på Byggeren lørdage kl. 11-14:

7. august: Bygge-workshop

21. august: Bygge-workshop

4. september: Lege- og Natur aktivitetsworkshops

18. september: Sommersæson

– afslutning med overraskelser


Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte:

Majid (Amagerbro Helhedsplan) på tlf.: 27 64 90 05, William (Byggeren) på tlf. 3258 3963 eller

Foreningen Fædregruppen Amagerbro på email: faedregruppenamagerbro@gmail.com


Læs mere her: Fædrene på banen


Ahmed Hassan hjælper sin søn i gang på svævebanen på Byggeren.

Comentários


bottom of page