top of page

Farvel til Michael - goddag til JulieEfter fire år på posten som leder af den boligsociale helhedsplan i Urbanplanen og Hørgården stopper Michael Hedegaard Jensen fra april måned. Opslagstavlen havde en snak med ham om den beslutning – og om det boligsociale arbejde.


Hvorfor har du valgt at sige op som leder af Partnerskabet?

Ja, det er et godt spørgsmål. Jeg er jo rigtig glad for det her job, men efter 13 år i 3B, først i Kokkedal og så her, har jeg lyst til, at der skal ske noget nyt – og så kom der simpelthen et tilbud forbi, som jeg ikke kunne sige nej til.


Hvad har det boligsociale arbejde betydet for beboerne i Urbanplanen og Hørgården i de fire år, du har stået i spidsen for det?

Vi arbejder med mange problemstillinger – se bare ’Året i tal’ på side 20. Så lad mig give et par eksempler. Vi kan fx se at det arbejde, vi sammen med skolerne gør for at ruste de børn, som ikke taler dansk i hjemmet til en god skolestart, det lønner sig. Det er virkelig en god investering. Den tidlige indsats betyder, at flere børn kan følge med i skolen, og den kan få stor betydning for, at de klarer sig i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. En anden vigtig indsats er at hjælpe unge i fritidsjobs. Vi ved, at unge med erfaring fra fritidsjobs klarer sig bedre i skolen, i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet, og de er mindre tilbøjelige til at blive tiltrukket af kriminalitet. Vi kan konstatere, at der her i området er langt mindre uro blandt de unge, end der var for nogle år tilbage, og vi er super glade for det gode samarbejde, vi har med driften og afdelingsbestyrelserne.

Det er blot et par eksempler på, hvor den boligsociale indsats gør en forskel. Den positive udvikling skyldes naturligvis flere ting – blandt andet det gode samarbejde mellem parterne i Amager Tryghedspartnerskab. Det betyder, at institutioner og aktører i området kigger i samme retning og finder løsninger på problemer i fællesskab.


I 2022 slutter den nuværende boligsociale helhedsplan her i området og bliver lagt sammen med Amagerbro Helhedsplan. Er du ikke bange for, at det gode arbejde går tabt, når en ny helhedsplan skal dække et større område?

Det er klart, at når man går fra at dække 5 boligafdelinger i 3B/KAB til at dække 19 på tværs af VIBO, FSB, Domea, DAB og 3B, så skal der fokuseres rigtig meget på en tæt dialog med alle afdelinger. Alle afdelinger skal opleve en tilknytning til den boligsociale indsats, det er klart. Det betyder også at det boligsociale arbejde bliver mere fokuseret. Vi favner bredt, og det skal vi også, men fremover bliver man nødt til at snævre lidt ind og prioritere, hvor kræfterne skal lægges.

Hvad har været det bedste ved at være leder for Partnerskabet?

Det er helt klart at stå i spidsen for en flok meget engagerede medarbejdere. At arbejde boligsocialt er hjerteblod for de medarbejdere, det står helt klart. Det er meget mere end et otte-til-fire-job, og det er virkelig fedt! Det er også et hårdt job, for man bliver aldrig færdig. Man kan altid lige gøre lidt mere…


Hvem afløser dig som leder?

Det gør Julie Abitz. Hun bliver konstitueret leder fra 1. april. Julie har stået i spidsen for infrastrukturprojektet i Hørgården og jeg er 100 % tryg ved at overlade roret til hende. Det er et komplekst felt, og hun har evnen til at bevare ro og overblik samtidig med at være meget inddragende i sin stil. Det er et godt valg.


Hvad er det for et job du skal videre til?

Jeg starter hos Ikano Bolig efter påske. Jeg glæder mig virkelig meget til at bringe mine erfaringer ind hos en privat boligudvikler, der udover at bygge skønne hjem, også har en ambition om, at bygge de bedste rammer for fællesskaber og nærvær. Og det er det, jeg skal arbejde med.Tusind tak til alle jer beboere og samarbejdspartnere for fire gode år. Det har været en fornøjelse at være en spiller på jeres hjemmebane.


Comments


bottom of page