top of page

Det handler om bæredygtighed

I Træværkstedet i TinkerTank arbejder Henrik Sylvester på at skabe fleksjobs ved at skabe forretning ud af bl.a. gamle københavnerbænke.

Henrik er bl.a. uddannet værksteds- pædagog og sløjdlærer, men på grund af dårlig ryg og stress har han mistet en del af sin arbejdsevne og er nu tilkendt fleksjob. Desværre er manglen på fleksjobs alarmerende, og det har givet Henrik idéen til konceptet ’Urban Genbrug’. Konceptet er udviklet med ønsket om at skabe rummelige fleksjobs gennem produktion af interiør lavet af genbrugsmaterialer af høj kvalitet. Det er både socialt og miljømæssigt bæredygtigt.

Projektes primære formål er, at det ene fleksjob genererer arbejdsløn til oprettelse af det næste fleksjob. Samtidig skabes der smukke, brugbare og bæredygtige produkter fra vores fælles by. Produkterne er nemlig skabt af mahognitræ fra renoverigen af de gamle københavnerbænke og genbrugsmaterialer fra Urbanplanen og Hørgården.

Produkterne er slebet, drejet og pudset med omhu og kærlighed. På hvert produkt er påsat en seddel som kort fortæller om materialernes historie og om hvordan de gamle materialer har fået nyt liv.

Har du kontakter?

Henrik arbejder på at få kontakt til private firmaer, som vil være interesseret i at købe produkterne som fx julegaver til deres ansatte. Kender du nogen, må du meget gerne kontakte Henrik på email: henrik.sylvester@jubii.dk

Følg Urban Genbrug på Instagram: @urban.genbrug og se endnu flere flotte produktfotos.

bottom of page