top of page

Jobcamp i vinterferien

Renoveringen af Remiseparken er i fuld gang, og i vinterferien gav fem drenge fra Urbanplanen en hånd med. Drengene, der alle er i alderen 14-16 år, fik konkret arbejdserfaring med belægningsarbejde og tjente deres egne penge hver dag i uge 7.

Vejret viste sig ikke fra sin bedste side, så det var koldt og vådt. Alligevel var det en god oplevelse for drengene. En af drengene, Kamal, siger: “Jeg var på udkig efter et fritidsjob fordi jeg gerne vil tjene mine egne penge. Min klassekammerat fik mig med i det her projekt. Han havde hørt om det i ungdomsklubben Garagen i Hørgården”.

Kim Rughede, struktør fra entreprenørvirksomheden Christiansen & Essenbæk synes det er en god idé, at unge på den måde får indblik i, hvad det vil sige at gå på arbejde. “Jeg håber, det kan være med til at give en interesse for håndværksfagene”, siger han. “Der er behov for dygtige håndværkere i fremtiden, så det er rigtig godt, at flere unge får øjnene op for de fag”.

Hvis man gerne vil søge en læreplads i et entreprenørfirma har Kim Rughede et godt råd: “I stedet for at sende ansøgninger, er det meget bedre at stemme dørklokker”, siger han “Gå ud og få en snak med firmaerne. Det er mere personligt og virker meget bedre”, fortæller Kim. Hos Christiansen & Essenbæk har de en person ansat til at tage sig af de unge og indgå i en slags onkelrolle for dem. For det er et stort skift at komme direkte fra skolebænken og ud på en arbejdsplads.

De fem drenge, der arbejdede med brolægning i vinterferien, var nu ikke umiddelbart interesseret i at gå håndværkervejen. De af drengene, der går i 9. klasse, fortsætter i gymnasiet efter sommerferien. Men som Kamal siger: “Det er fedt at tjene penge!” Så han har fået mod på at søge et ordinært fritidsjob hos en lokal virksomhed.

Det var FRAK (Fritidsakademiet) og Partnerskabet, der stod bag arbejdstræning for unge i Remiseparken i vinterferien. Senere på foråret tager en flok unge fat på at reparere de slidte bænke i parken.

FAKTA:

Partnerskabet har i 2019 hjulpet 42 unge i fritidsjob. Herudover har helhedsplanen haft 50 ledige personer i en lokal, beskæftigelsesfremmende aktivitet i Urbanplanen i samarbejde med Jobcenter København.

Kim Rughede instruerer i, hvordan man lægger brosten. Det er ikke så let, som man måske forestiller sig. “Det her er jo ikke imponerende håndværk, set fra en fagmands perspektiv”, fortæller Kim. “Men det er udmærket arbejde i betragtning af, at det er første gang, de her drenge prøver det”.

bottom of page