top of page

Under Urbanplanen

Under Urbanplanen ligger der flere tusinde kvadratmeter sikringsrum gemt under overfladen. Men hvorfor blev de bygget? Hvordan skulle de bruges, hvis krigen brød ud? Og hvordan var livet under Den Kolde Krig i Danmark? For en enkelt dag åbnes et af sikringsrummene op, når forfatter Poul H. Pedersen viser rundt og fortæller om baggrunden for de mange sikringsrum, der blev bygget under Danmarks overflade i forbindelse med Den Kolde Krig. Poul H. Pedersen er velbevandret i koldkrigshistorie og er bl.a. medforfatter til bogen om Regan Vest - regeringens og kongehusets atombunker i Nordjylland.

Lørdag den 21. september vil der være to rundvisninger med et begrænset antal pladser. Rundturene afholdes i forbindelse med en fest i Hørgårdens Byhave, Amagerfælledvej 107, 2300 København S. Her vil en DJ spille musik fra perioden omkring 1989, og der vil være et traktement af oldschool og 80’er-festlig mad.

Den første rundvisning foregår kl. 12.30 - 13.30, mens den anden rundvisning finder sted kl. 14.00 - 15.00. Billetterne koster 20 kr. og kan købes på billetto.dk.

bottom of page