top of page

Tapas fra Amager Fælled


Foto: Jørgen Kragh Petersen og Anders Andersen

Det er Fritidsakademiet (FRAK), som står bag pilotprojektet Grønne Generationer, der i samarbejde med Peder Lykke Centret og Partnerskabet i Urbanplanen fik en gruppe unge mennesker til at beskæftige sig med den kulinariske udfordring.

Flere gange har de ældre borgere fra Peder Lykke Centrets aktivitetscenter haft samvær med den yngre generation, som primært har en anden etnisk baggrund. De første stævnemøder var på Amager Fælled, hvor fællesskabet samlede vilde, spiselige planter. De unge mennesker fik sideløbende et kursus i madlavning af vilde urter og grønne planter.

Pilotprojektet blev afsluttet torsdag den 9. august, hvor Opslagstavlens skribent og fotograf fremmødte til smagsprøver fra Amager Fælled. På menukortet var urtefalafel, hybensalsa, vild salat, brændenældepesto, mirabelletrifli med havtorn og brombær. Den tørre danske sommer havde givet begrænsede afgrøder på Amager Fælled, så arrangørerne måtte supplere med indkøbte råvarer.

Foto: Jørgen Kragh Petersen og Anders Andersen

Det var meget rørende at opleve samarbejdet mellem generationerne, da de kulinariske ingredienser skulle tilberedes. 6 energiske borgere fra Peder Lykke Centret skamroste de 7 teenagere, der med stor entusiasme tilberedte det herlige måltid. Samarbejdet kom til udtryk ved serveringen, hvor ung som gammel stod side om side og forkælede gæsterne med det færdige projekt.

Formålet med det spektakulære pilotprojekt var at skabe forståelse og få nedbrudt fordomme mellem de to generationer, der sjældent ser hinanden. Borgerne og de ansatte på Peder Lykke Centret var meget begejstrede for deres nye bekendtskaber. Enkelte beboere gav udtryk for, at hovedparten af de unge i Urbanplanen opfører sig eksemplarisk; så det var ikke respekt.

bottom of page