top of page

Program Urbanfestival 5. maj 2018


Årets Urbanfestival byder på et væld af gode oplevelser – både på scenen og på pladsen rundt i Remiseparken. Mød blandt andre Rest in Beats og Petr Gros, Kalles World Tour, kendt fra Ramasjang, samt Magiske Mox og Yildiz Akdogan, der holder åbningstalen og bagefter inviterer til dialogkaffe.

Der er masser af sjove og spændende aktiviteter for børn: Angry Birds live, hoppeborg, kreaværksteder, fodboldturnering, Ballonklovnen Shonmpy, konkurrencer og der er selvfølgelig åbent i Bondegården og på byggelegepladsen.

Du kan også prøve chilismagning, gøre et kup ved loppemarkedsboderne eller blive klogere på de mange kommende byggeprojekter i Urbanplanen.

PÅ SCENEN:

Kl. 11: Åbningstale v. Yildiz Akdogan (S)

Yildiz Akdogan ankommer i Bondegårdens tospands karet kl. 11 inden hun holder tale. Efter talen inviterer hun til dialogkaffe – så kom og spørg hende om hvad du har på hjerte. Yildiz blev valgt ind i Folketinget ved valget den 13. november 2007 i Københavns Storkreds. Hun blev dermed, sammen med Öslem Sara Cekic fra SF, den første kvindelige politiker med indvandrerbaggrund, der blev valgt til Folketinget.

Yildiz er en ivrig debattør og har også udgivet en række publikationer. Hun er debattør omkring emnerne EU og Tyrkiet, nydanske kvinder og deltagelsesdemokrati, ligestilling og mangfoldighed på arbejdsmarkedet.

Kl. 11.10: Petr Gros

Petr Gros har mere end 30 års erfaring med at optræde, og han er en mand, der kan spille lidt af det hele. Fra den moderne jazz og den rolige blues til den funky festmusik til den nye "Americana" lyd. Fra baggrundsguitar til leadguitar og bass til vokaler. Alt sammen fuldender sløjfen til dette én-mandsbands. Han spiller alt fra kendte sange (J. Cash, B. Dylan, B.B. King, Ray Charles, Van Morrison, Joe Cocker, U2, K. Kristofferson... ) til hans egen originale musik.

Kl. 12.30: Kalles World Tour, kendt fra DR Ramasjang

Det eneste man kan være sikker på, når Kalles World Tour står for underholdningen er, at man ikke kan være sikker på noget som helst. Kalle Mathiesen er uddannet trommeslager ved Rytmisk Musikkonservatorium og har skabt sit one man show ud fra devisen, at ”Der er musik i alt og alt er musik”.

Bevæbnet med loopstation, trommesæt, bas, balloner, pivedyr, ridderhjelm, boremaskine og omtrent alle mulige tænkelige genstande, der kan lave lyd og en god portion selvironi, serverer Kalle Mathiesen musikalsk underholdning i verdensklasse.

Kl. 14: Magiske Mox

Trylleri i verdensklasse. Mystiske Mr. Mox er kendt af mange fra flere TV-shows, og den magiske stemning, han skaber, river alle med ind i magiens verden. Nogle har endda oplevet at komme op på scenen og ende med at svæve frit i luften!

Intet er umuligt for den navnkundige tryllekunstner; når han går i gang, venter der alle en uforglemmelig oplevelse.

Kl. 15.15: Rest In Beats

Rest In Beats er snørklet dansk poesi der hviler ovenpå levende, tektoniske, triphop beats.

Duoen består af to legesyge sjæle. som er kendt for deres intense synergi på scenen og samspillet mellem de to har vakt begejstring på spillesteder og venues over det meste af Danmark.

Forsanger Rezwan Farmi’s ekspressive vokal og dragende, poetiske tekstunivers skaber, sammen med Sebastians leg med samplere, synthesizere og pladespillere, en intens og nærværende lyd, der til tider fører tankerne hen på triphop legender som Portishead eller danske Under Byen.

I REMISEPARKEN:

Mød over 24 foreninger og aktiviteter rundt omkring i Remiseparken. Drik fx en kop dialogkaffe med Yildiz Akdogan, mød Amagers stærkeste mand og ballonklovnen Shonmpy. Du kan også spille Angry Birds live, slå dig løs i hoppeborgen eller samle et hold og deltage i en fodboldturnering med flotte premier. Hvis du mere er til smagsoplevelser kan du købe dig noget godt at spise eller deltage i chilismagning. Eller hvad med kreaworkshop, perlepladeværksted, skraldekonkurrence eller gode loppemarkedfund?

Loppemarked:

Bestil stadeplads til loppemarkedet på 40 74 26 20 eller simh@3b.dk senest 26. april.

Fritidscenter Midt står for fodboldturnering med 6-personers hold og små fodboldlege undervejs, hvor rekorder bliver sat.

Fodboldturnering for børn: Tilmelding kl. 11-13.

Aktiviteter og leg (forældre må også være med) kl. 13-14.

Fodboldturnering kl. 14-16.30.

Rekorder kl. 12-16.

Præmier sponsoreres af Bolignet Aarhus.

Amagers stærkeste mand:

Kl. 13-14 kåres Amagers stærkeste mand når publikum inviteres til at løfte, skubbe og trække meget tunge ting på Bondegården. Mød John Kalmar som har været Danmarksmester i armlægning og Mikkel Leicht som har vundet konkurrencen Danmarks Stærkeste Mand for 4. år i træk! Mikkel er desuden kendt fra Danmark har talent, hvor han optrådte på TV2 den 23. februar i år…

Børnekulturpiloterne:

Børnekulturpiloterne tager hul på en lille del af den store skattejagt, der åbner i Urbanplanen i slutningen af juni. Inde i labyrinten på byggelegepladsen får man stillet otte svære gåder. Svarene på gåderne ligger gemt inde i labyrinten, og når man har fundet dem, kan de kun læses ved at man lyser på dem med uv-lommelygten. For hvert gådesvar får man også et bogstav, der skal være med til at danne et ord på otte bogstaver. Når man har fundet frem til ordet vinder man en præmie! Aktiviteten finder sted kl. 11-14 på byggelegepladsen, hvor Børnekulturpiloterne har deres stand.

Kl. 12-14 er der desuden Angry Birds live samme sted.

Skraldekonkurrence - fra kl. 16:

Hjælp med at rydde op på pladsen og vind en god præmie. Du får poser og en “snapper” som er et godt hjælpemiddel.

Kids & Girlz United kl. 13.30-13.45:

Girlz Uniteds danseglade piger, som træner hver onsdag i Prismen, kigger forbi med et lille show, der bl.a. kombinerer stilarterne ballet, hiphop og house.

Børneoptræden:

Fritidscenter Midt optræder på scenen med musik og dans kl. 16.30-17.

Miljøpunkt Amager:

Information omkring kemi i din hverdag, og hvordan du kan undgå skadelige kemikalier i din hverdag.

Københavns Kommune, Hofor og Boligforeningen 3B:

Mød repræsentanter for byggeprojekterne, stil spørgsmål og se plancher og modeller over de mange fysiske forandringer i Urbanplanen over de kommende år.

bottom of page