top of page

Bliv lokal biavler


Honningbierne fra Solvang Bigaard er allerede i gang med at samle den pollen, der senere på sæsonen bliver til ca et halvt ton honning. Vil du hjælpe bierne og samtidig lære en masse om biavl, så er der nu åbent for tilmelding til Urbanplanens biavlerkursus.

En lun morgen på den sidste dag i marts svirrer bierne allerede ind og ud af bistaderne i Solvang Bigaard. Mange af dem med store klumper af pollen siddende på benene, som de har hentet på de planter og blomster, der allerede nu blomstrer.

- Selvom det ser ud som om, at der er godt gang i stadet lige nu, er der ikke særlig mange bier i forhold til hvad der kommer om et par måneder. Det vi ser nu, er en en lille gruppe hardcore bier, der har overvintret for at passe på dronningen. I løbet af de næste par måneder vil dronningen lægge en masse æg og så vil bistadet vokse og udvide sig enormt meget, fortæller Simon Hansen, fra Partnerskabet.

Foreningen Solvang Bigaard har de sidste par år udbudt kurser til alle lokale honning-elskere;

- På kurset følger vi bistadets udvikling og lærer på den måde en hel masse om bierne og deres honningproduktion. Vi har en rigtig dygtig lærer tilknyttet, som hver gang øser ud af hendes store viden. Men det handler også meget om at lære, mens man gør det. Vi sidder ikke og kigger i en stor støvet bog. Vi er ude i bigården, og senere slynger vi honningen og hælder den på glas. På kurset er man med i hele forløbet fra april til oktober, hvor stadet går i vinterhi, fortæller Simon.

  • Kurset starter den 4. april og slutter i oktober

  • Man mødes hver tirsdag fra kl. 16 - 18 ved Dyvekeskolen

  • Det koster 200 kr. som også inkluderer lækker honning.

  • Kontakt Simon, hvis du vil høre mere eller tilmelde dig: simh@3b.dk eller 40742620

bottom of page