top of page

LYSFEST 2016

På en af årets mørkeste dage tændes der lys i Amagers vintermørke. Oplev lys- og lydkunstnere indtage rummet mellem blokkene ved Hørgården og Signalgården lørdag den 12. november.

Novembermørket er normalt ikke det mest oplevelsesrige at bevæge sig ud i. Men kombineret med lysinstallationer, musik, ild og varm mad, bliver det pludselig lidt mere interessant. Derfor vi inviterer vi dig ud i mørket til en fest med fokus på liv og lys. En af Danmarks mest respekterede elektroniske kunstnere Rumpistol går på scenen med en af landets mest unikke sangerinder, Ane Trolle. Lyskunstnere sætter lys på bla. facaderne og ildgøglere, musikere og installationer sætter stemningen i området. Se hele programmet her:

Spot 1 / Det store gårdrum i Hørgården / kl. 17 - 20 Oplev et af Hørgårdens store gårdrum lyst op af lyskunstner Hannah Anbert. Lydkunstneren Thomas Jacobsen leverer med sit soloprojekt 'Asynkron' en abstrakt og dynamisk lydcollage, imens lokale beboere tænder op i grillen og serverer varm aftensmad, der kan spises ved langbordene. I teltet kan man lave sin egen lysende blomst med produktdesigner Nild Regout. Amagervest Lokaludvalg laver børneworkshop og serverer varm kakao til øens yngste beboere.

Spot 2 / Grønningen. Plænen mellem Signalgården og Hørgården / Kl. 18.30 – 20.00 Obscura Vertigo - nogen af dk's vildeste lysdesignere - skaber en helt særlig installation omkring de små bakker på Grønningen.

Gøgler og ildkunstner Signe Gravlund Thomsen teamer op med harmonikamusikant Kim Jezus og sammen leverer de varm stemning og ildoplevelser kl. 18.30. - Kl. 19 går Rumpistol og Ane Trolle på scenen. Rumpistol - én af Danmarks mest respekterede elektroniske kunstnere - er for nylig teamet op med én af landets mest unikke sangerinder - nemlig Ane Trolle. Den konstellation har netop rejst landet rundt på deres Eyes Open Wide tour. Sammen med gruppen Hackstage, der står for en helt særlig lyssætning af scenen, er der lagt op til noget helt specielt på den lille plæne mellem blokkene.

Spot 3 / Hørgårdens Nærgenbrugsstation / kl. 18 - 20 Amagers hyggeligste nærgenbrugsstation holder åbent i dagens anledning. Man kan finde gode brugte sager på byttehylderne eller poppe popcorn ved bålet.

Ud for nærgenbrugsstationen kan man opleve en lysinstallation lavet af en international gruppe af kommende lysdesignere fra Aalborg Universitet i København. Installationen består af tre farverige figurer, som med deres ubestemmelige udtryk skaber rum til at lade fantasien løbe. (Anton Flyvholm (DK), Boa Kim (KR), Cecilie Warming (DK), Manolis Xylakis (GR), Martyna Majda (PL), Pernille Bech-Larsen (DK))

Rumpistol feat. Ane Trolle - Eyes Open Wide [Official]

Praktisk

Der er indgang til festen via stien ved Brydes Allé eller Amagerfælledvej. Kommer du via GPS så indtast adressen Amagerfælledvej 109.

Gratis entre

Madboden sælger varm mad. Baren sælger øl, vand, soda og kaffe/the.

Mere info: Louise Tranberg lotr@3b.dk / 30 36 73 88

bottom of page