top of page

Trygheden stiger


Nye tal for trygheden i Urbanplanen viser, at trygheden går i den rigtige retning og at færre føler sig utrygge. Siden 2013 har der været øget fokus på tryghed i Urbanplanen, hvor beboerne ifølge statistikkerne føler sig mere utrygge end beboere i resten af København. Dugfriske tal viser nu, at en lille smule flere svarer, at de er trygge i området. Ser man på trygheden i aften og nattetimerne, ses et endnu større fald i antallet af utrygge. I 2014 svarede 36 %, at de var utrygge i de mørke timer og pr. 1/11 2015 er tallet faldet til 30 %. Det er stadig flere end København generelt, hvor ’kun’ 18 % føler sig utrygge, men det går i den rigtige retning for Urbanplanen. Også i forhold hvor mange anmeldelser, der er klikket ind hos Politiet, går det i den rigtige retning. Særligt i forhold til tyveri og indbrud ses et stort fald i antallet af anmeldelser. I 2014 blev der anmeldt tyveri 192 gange og pr. 1/11 2015 er tallet faldet til 104. Anmeldelser af indbrud er faldet fra 78 i 2014 til 36 pr. 1/11 2015. ”De nye tryghedstal ser rigtig gode ud for Urbanplanen og det er vi i Politiet selvfølgelig glade for. Det går i den rigtige retning. Men det handler selvfølgelig ikke kun om tal alene. Folks tryghed ligger os meget på sinde og vi er godt klar over, at der stadig er folk, der føler sig utrygge. Så vi skal selvfølgelig blive ved med at arbejde for at Urbanplanens tal nærmer sig tallene for København generelt,” lyder det fra Jesper Schultz Wiingaard, der er sektionsleder i lokalpolitiet for Amager og Christianshavn. En fælles indsats Tryghed er ifølge Jesper Schultz Wiingaard en fælles indsats. Der er ting som Politiet har ansvar for, områder som kommune eller boligforening står for, men der er faktisk også en del, man som beboer selv kan gøre; ”Det er altid en god idé at have en dialog med sine naboer. Lær hinanden at kende, hør om I skal kigge efter hinandens lejligheder, når I er ude og rejse. Alt viser, at har man netværk blandt sine naboer, så føler man sig tryggere. Dertil er det en god idé at sikre sin bolig og ejendom ordentligt og her i de mørke måneder tænke over fx at have lyset tændt, når man er ude,” siger Jesper Schultz Wiingaard, der sammen med sit mandskab har delt gratis tænd og sluk ure ud til beboerne til flere events i løbet af de sidste par år. Urene tænder lyset i lejligheden, selvom du ikke er hjemme og kan være med til at skræmme potentielle indbrudstyve væk. Om urene har haft en del af æren i forhold til det store fald i indbrud er dog ikke til at sige. Dialog og citronmåne Netop at gå på gaden og møde beboerne til events som fx Urbanfestival og Lysfest har været en del af lokalpolitiets fokus i området de seneste år: ”Det er vigtigt at møde folk og gå i dialog. At vi ikke kun møder folk, når et eller andet går galt, men også møder dem i øjenhøjde over en kop kaffe, et stykke citronmåne eller et fodboldspil. Både ældre og unge. De oplever, at vi har et ansigt og føler sig trygge ved os. Det er også vigtigt for os at bakke op om alle de beboere, der gør en stor frivillig indsats, afdelingsbestyrelser , beboere der laver forskellige arrangementer samt gadeplan og Partnerskabet. For kun sammen kan vi gøre en forskel,” slutter Jesper Schultz Wiingaard.

Når de endelige tal for 2015 offentliggøres kan du se dem her på siden.

Har du spørgsmål til Urbanplanens tryghedsindsats så skriv til Louise på lotr@3b.dk

bottom of page