top of page

Beboernes fokus: Trafik og studerende


Det var en engageret skare, der mødte frem til Amager Vest Lokaludvalgs informationsmøde med vinderne af arkitektkonkurrencen for de nye planer på Solvang Center-grunden. Det store blå hegn står linet op omkring det gamle Solvang Center som et sikkert tegn på, at noget nyt og anderledes er på vej i midten af Urbanplanen. Snart begynder de store maskiner at gøre deres arbejde i forbindelse med nedrivningen, men inden da var det tid til åbent informationsmøde, som Amager Vest Lokaludvalg havde inviteret til, den 27. august med vinderne af arkitektkonkurrence. Pullerter ved Dyvekeskolen Cirka 30 interesserede beboere mødte op i løbet af aftenen, og de havde særligt to punkter, de gerne ville diskutere. 1. En vej gennem Urbanplanen fra Røde Mellemvej til Englandsvej forbi Dyvekeskolen. 2. Hvilke beboere, der flytter ind i de 100 planlagte ungdomsboliger. Beboerne var bekymrede for, at bilister vil bruge en gennemgående vej som smutvej fra Englands-vej til Røde Mellemvej – og omvendt. Og at det især vil være til fare for skolebørnene. Det kan pullerter, der er oppe i skoletiden, på vejen, dog forhindre, da bilerne så ikke kan køre igennem, fortalte byggeleder fra 3B, Mette Sook Høgel. Derudover kan vejen bygges som en såkaldt sivevej, hvor chikaner, bump eller noget helt tredje, tvinger bilisterne til at køre langsomt. På den anden side er fordelen ved en vej, ifølge arkitekterne, at langsom trafik skaber mere tryghed i stedet for en øde plads. Kæmper for studerende Beboerne havde også forbehold over for ungdomsboligerne og ville gerne have en form for garanti for, at det var studerende, der flyttede ind. Det kunne Københavns Kommune ikke give, men 3B’s administration lovede at kæmpe for, at det bliver så mange som muligt. Alt var dog ikke kritiske kommentarer, og arkitekterne fik ros for selve boligerne og bygningernes arkitektur. Derudover gik meget af snakken på parkeringspladser og sammenhængen med Remiseparken.

bottom of page