top of page

Der blev sagt farvel til det gamle center

Der var både afskedstaler, rundvisninger i glemte kældre, kunstudstilling og restaurant for en dag, da der blev vinket farvel til Urbanplanens gamle center, inden det rives ned.

En gruppe beboere havde sammen med Partnerskabet strikket et program sammen for dagen. I den gamle lukkede bodega 'Poppen' åbnede en eksklusiv restaurant for en dag. Restaurantchef på Marv & Ben, Anders Regout og køkkenleder på kastanjehuset Julie Kristensen, stod i spidsen for pop-up restauranten, hvor der blev serveret en lækker 3-retters frokostmenu for 40 heldige personer. Efterfølgende var der åbent for alle til gravøl.

Dagen gav også mulighed for at komme på opdagelse i de skjulte kældre og tomme lokaler og høre hvordan livet udspillede sig i centret i 'gamle dage’. På scenen stod den på historiefortælling. Forfatter Morten Visby Papes holdt en afskedstale til Solvang og beboer og tidligere forvalter af Centret Peer Kook fortalte og gav rundvisninger i de gamle lange kældre under hele centret.

I fremtidsboden kunne man høre, hvad der skal ske med grunden efter Solvang Centret og i børne-bio blev der vist billeder fra centrets storhedstid. Den lokale kunstforening Urban-Art udstillede deres værker i den gamle købmansbutik, hvor der også i dagens anledning var loppemarked.

bottom of page