top of page

Gode naboer i Hjulmagerstien


Selvom Elsa og hendes børn kun har boet i deres lejlighed i seks måneder, har de allerede knyttet gode venskaber i deres opgang. I Hjulmagerstien 20 er naboskabet nemlig i top.

I Hjulmagerstien 20 banker man på hos hinanden, når man mangler en kop sukker og så hilser man altid nye godt velkommen - og det er tilflytterne glade for. ’Vi kom til Urbanplanen fra Sydhavnen, fordi vi havde brug for en større lejlighed,’ fortæller Elsa, der er alenemor til tre børn. ”Lige fra den allerførste dag har alle været så søde ved os og vi er blevet budt godt velkommen. Det er rart, at der altid er nogle til at hjælpe eller hvis vi mangler noget,” fortsætter Elsa.

Vi stoler på hinanden I samme opgang bor også Hanim og Musfafa og deres børn - og for dem er fællesskabet i en opgang vigtigt. ”Vi har boet i Urbanplanen i 24 år og altid været glade for det. Her hilser vi altid på hinanden og så stoler vi på hinanden. Vi passer fx hinandens lejligheder og vander blomster, når nogen er ude og rejse. Og når vi griller nede ved bænken, plejer vi at kalde på de andre og invitere dem med,” fortæller Mustafa.

Fra naboer til gode venner Hanim og Elsa er ikke blot naboer - de er også blevet rigtig gode venner. Hver dag får de en kop kaffe sammen - ofte nede på bænken foran huset. ”Vores børn er også blevet gode venner og det er dejligt, at man kan passe hinandens børn,” siger Elsa og mener, at åbenhed og kommunikation er vigtigt, når man bor i en opgang med mange andre mennesker. ”Men det allervigtigste er faktisk bare at smile og hilse,” supplerer Mustafa og fortæller, at de også deler meget i opgangen. ”Fx havde jeg engang fanget en masse torsk og så bankede jeg på for at høre om nogle af de andre ville have. Og en anden nabo har en have - hun deler ofte ud af de grøntsager hun har for mange af,” fortsætter han.

Ingen parcelhusdrøm Beboerne i Hjulmagerstien 20 er glade for den nære kontakt og hjælp de har i hinanden og har absolut ingen drømme om at vinke farvel til etagelejligheden og flytte i hus; ”Hus?! Nej nej nej,” kommer det samstemmigt fra de nye gode naboer.

Din opgang? Har jeres opgang også et godt fællesskab? Og vil I fortælle om det i Opslagstavlen eller her på siden? Så kontakt Louise på lotr@3b.dk eller mob: 30 36 73 88

bottom of page