top of page

Farvel til Solvang Centret


Livet i det gamle Solvang center, der tidligere har huset bl.a. supermarked, bank og apotek, er over de sidste mange år ebbet ud. Hvad der før var et livligt centrum for handel og møder mellem naboer står nu næsten tomt. Derfor skal Solvang Centret rives ned for at gøre plads til nye tider, nye boliger og nyt liv. Vi siger farvel til Solvang Centret og markerer enden på en del af historien og starten på noget nyt - den 12. april. Centret fyldes med loppeboder og madboder og jukeboksen spiller sange fra dengang centret havde sin storhedstid.

Pop-up i Poppen

Poppen lukkede tilbage i 2011 og siden har stået tom og forladt. De fleste forbinder nok den gamle bodega med tilrøgede lokaler, en håndbajer og et slag billard, men den 12. april åbner en eksklusiv restaurant i den gamle bodega for en dag. Restaurantchef på Marv & Ben, Anders Regout og køkkenleder på kastanjehuset Julie Kristensen, står i spidsen for pop-up restauranten, hvor der vil blive serveret en lækker 3-retters frokostmenu for i alt 40 personer. På dagens menukort står der røget laks med urtecreme, cremet perlebryg med svampe og urter og til dessert honningkage med lokal honning fra Urbanplanen.

Efterfølgende er der åbent for alle til gravøl i Poppen.

Skjulte kældre, pony-træk og fremtidsbod Dagen giver også mulighed for at komme på opdagelse i de skjulte kældre og tomme lokaler og høre hvordan livet udspillede sig i centret i 'gamle dage’. På scenen står den på historiefortælling. Hør fx en tidligere ansat fortælle om at arbejde i centret og forfatter Morten Visby Papes afskedstale til Solvang. I fremtidsboden kan du høre, hvad der skal ske med grunden efter Solvang Centret og i børne-bio vises der film fra 70’erne.

Den lokale kunstforening Urban-Art udstiller deres værker og Bondegården i Remiseparken tager ponyerne med i centret og byder børnene på en ridetur.

’Farvel Solvang’ finder sted i det store gårdrum i Solvang Centret på Remisevej den 12. april fra kl. 11-16. Alle er velkomne til at sælge loppeting. Ingen tilmelding - bare stil op.

Beboere i Urbanplanen kan stille madboder op gratis. Skriv til maja@partnerskabet.net først. Billetter til POP-UP restauranten koster 100 kr for en 3-retters menu og bookes ved at skrive til lotr@3b.dk

Billetterne til pop-up restauranten skal afhentes senest kl. 12.00 på dagen - ellers bliver pladsen afsat til anden side.

bottom of page