top of page

Lise Bertelsen

Lise er uddannet antropolog og lærer. I 2016 kom hun til Urbanplanen, hvor hun i dag arbejder med børn, unge, familier og uddannelse. Blandt andet står hun for en mødregruppe og et familiekursus for forældre med teenagere.

Lise gør meget ud af, at de aktiviteter, hun laver, kan bruges i folks hverdag. Derfor møder deltagerne ikke bare op til et oplæg, men er selv med til at bestemme indholdet.   

 

"Vi gør meget ud af at møde folk med nysgerrighed og interesse for de ting, der betyder noget for dem. Vores forløb er ikke færdige på forhånd, for de skal passe til de mennesker, der møder op," forklarer hun. 

Det samme gælder, når Lise laver fælles projekter med folkeskoler og andre uddannelsesinstitutioner. Det er vigtigt for hende, at alle parter får indflydelse og mulighed for at bidrage med det, de er bedst til. 

"De bedste projekter er dem, hvor de børn og unge, det hele handler om, selv har været med til at udvikle og planlægge," siger Lise.

 

Et af de nyeste projekter, Lise arbejder med, hedder Superkræfter. Her finder hun frem til, hvilke skolebørn, der har behov for ekstra støtte til sprog og læsning, og sørger for at de får en frivillig læseven. Ifølge Lise er det en god oplevelse for både børnene og de frivillige:

 

"Der er god energi i Superkræfter – børnene er så glade for at være med, og de frivillige er meget dygtige til at give børnene rare og sjove læseoplevelser."

bottom of page