top of page

Eva Sofie Rafn

”Min rolle er at kommunikere om alle de tiltag, der er her. Partnerskabet er jo et sekretariat bestående af en masse energiske mennesker, som laver nogle sociale indsatser i Urbanplanen, og min opgave, det er at fortælle, hvad der foregår i det arbejde”.

Sådan beskriver Eva Sofie sin rolle i Partnerskabet.

 

Eva Sofie har været ansat i Partnerskabet siden marts 2018. Hun er uddannet i kommunikation fra Aalborg Universitet og har efterfølgende læst Visuel Kommunikation på Designskolen i Kolding. Inden hun kom til Partnerskabet, arbejdede hun blandt andet for Politikken og Dansk Selskab For Patientsikkerhed.

 

I Partnerskabet arbejder Eva Sofie for at sikre, at det ikke kun er negative historier, som bliver fortalt om Urbanplanen: ”Det er vigtigt, at de negative historier får lidt modvægt, for der er jo en masse gode historier, som også skal fortælles - fordi det hører også med til billedet. For det er faktisk et rigtig dejligt sted, og der foregår nogle gode ting her. Og det er sørme vigtigt, at folk hører den historie også”.

 

Eva Sofies arbejde består desuden af at holde beboere og andre interesserede ajour med, hvad der sker i området gennem sociale og trykte medier. Fx når der er større byggeprojekter i området, eller når det er tid til den årlige Urbanfestival.

 

Som redaktør på Urbanplanens beboerblad Opslagstavlen, oplever hun, at hun har en god kontakt til området: "Vi en redaktionsgruppe, som består af frivillige skribenter og fotografer her fra området. Vi tager ud og interviewer både frivillige og professionelle aktører i området – så man har en stor berøringsflade".

 

Det, som Eva Sofie godt kan lide ved sit arbejde i Partnerskabet, er, at hun kan arbejde tæt med mennesker.

 

"Partnerskabet er et samlingspunkt i området. Samtidig er vi noget andet end kommunen, skolerne og institutionerne. Vi har en anden tilgang til beboerne, fordi vi er en boligorganisation, og det er jo et beboerdemokrati. Så på den måde er det meget ligeværdigt, og det, synes jeg, er rigtig fint".

 

Eva Sofie.jpg
bottom of page