top of page

Lokale børn skaber byrumsmøbler

Er det en skulptur? Et legeredskab? Eller en bænk? Det er nok det hele, hvis man spørger de lokale børn, der står bag Hørgårdens nye sociale byrumsmøbler.


Børn fra Børnekulturpiloterne har lagt en stor portion fantasi, byggeglæde og arbejde i Hørgårdens nye sociale byrumsmøbler. Børnene har mødtes seks tirsdage i april og maj for at udforme, tegne og bygge byrumsmøblerne, der skal invitere voksne og børn til et hvil eller en leg.


Festlig indvielse

Møblerne er sat op på græsplænen ved Nærgenbrugsstationen, og her blev de indviet i starten af juni med en stor fest for børn og beboere. I det gode vejr blev de flotte møbler afprøvet til tonerne af en DJ, og der blev leget, danset og stegt skumfiduser. Kvarterets børn havde absolut ikke problemer med at finde ud af, hvad møblerne skulle bruges til, og siden da er de blevet brugt flittigt.


Børnekulturpiloterne er et anderledes fritidstilbud, hvor børn og unge fra 10 år mødes en gang om ugen for at gå til kultur. Her lærer børnene blandt andet forskellige kunstneriske arbejdsprocesser og at arrangere kulturbegivenheder.


De sociale byrumsmøbler er blevet til i samarbejde med arkitekterne Bettina Lamm og Anne Wagner fra Københavns Universitet og håndværkere fra kooperativet Genlivet/ TinkerTank. Projektet er støttet af Amager Vest Lokaludvalg og Partnerskabet.


En del af Infrastrukturprojektet

Indtil byggeprocessen med fornyelse af cykel-og gangforbindelsen gennem Hørgården for alvor går i gang i 2023, vil Partnerskabet sammen med beboere, børn og unge eksperimentere med forskellige former for midlertidige byrum. Børnenes møbler her er de første forsøg, og dem kan man helt sikkert høste gode erfaringer fra. De indbyder i hvert fald til brug, og da KABs direktør Jens Elmelund var på besøg i Hørgården for at se på grønne initiativer i starten af juni måned (se side 10), måtte han da også lige afprøve den bølgende sofa.Der blev savet, skruet og malet i april og maj, da børn fra Børnekulturpiloterne byggede de nye, midlertidige

byrumsmøbler. De bliver stående til starten af september måned.

Commentaires


bottom of page