top of page

Hvordan får du det bedste ud af den 3. alder?

Det spørgsmål har Kaj Winther ofte overvejet både professionelt og privat. Kaj er 73 år og lægeuddannet – først med speciale i blodpropper, nu professor ved Institut for Idræt og Ernæring på Københavns Universitet.

“Hvis vi vil have noget ud af livet som ældre, må vi lære at passe på os selv. Det gør vi ved at holde musklerne i gang. Det er så vigtigt at vi bevæger os i det omfang, vi kan” fortæller Kaj og fortsætter: “Hjernen kan man på en måde sammenligne med en muskel, forstået på den måde at hvis man bruger den, så holder den bedre. Bankospil, læsning, skak, kryds og tværs eller anden hjernegymnastik er jo fantastiske aktiviteter for hjernen, når man forlader arbejdsmarkedet”.

Kaj Winther har via sit erhverv indgående kendskab til hvordan vores kroppe og sind reagerer på aldring. Der er en klar sammenhæng mellem fysisk og psykisk sundhed, og man ved at de, som er en del af et fællesskab, lever længere.

“Min gamle far, som blev 103 år, gav mig et godt råd: Sørg for at få dig nogle nye venner og bekendte, når du har rundet de 65 – og de må godt være yngre end dig selv”, fortæller Kaj og fortsætter: “Han oplevede jo at de gamle venner og familiemedlemmer naturligt faldt fra, så det er altså klogt at opsøge nye fællesskaber og bekendtskaber”.

Hør den garvede foredragsholder (og Fremad Amager fan) Kaj Winther fortælle om aldringsprocessen og om hvordan man tackler den. Det foregår i Beboerhus Nord, Røde Mellemvej 7, 2300 København S torsdag den 22. oktoberber kl. 14.30 – 16. Det er gratis at deltage, men du skal melde dig til hos Eva Sofie fra Partnerskabet på email: esraf@kab-bolig.dk eller 51294768.

Foredraget er arrangeret af senior-idrætsforeningen ’Kom i gang’, DGI og Partnerskabet.

bottom of page