top of page

Vægmaleri i Remiseparken

På tvillngebanerne midt i Remiseparken har kunstner Vistor Ash over de seneste uger udsmykket den rå betonvæg. Han har fået hjælp af to unge assistenter fra Urbanplanen. Det er Sabrina på 13 år og Lukas på 16 år. De har hjulpet Victor et par timer hver dag efter skole.

Victor Ash har masser af erfaring med at arbejde på store flader. Han har blandt andet skabt det kæmpestore ulvehoved på gavlen af B&W-bygningen på Refshaleøen og han er manden bag bjerglandskabet på VM Bjerget i Ørestad.. På væggen i Remiseparken passer motivet også til lokationen – et sted, man kan lave en masse forskellige sportsdicipliner. Motivet er en række mænd og kvinder, i fx et 400-meter løb, som løber over målstregen i hvert sit spor med ansigtet mod beskueren. Motivet giver energi til stedet og er malet i en slags uregelmæssige bølger som binder figurerne sammen og signalerer fællesskab. Æstetikken er fin og grov på samme tid – og passer godt til den rå betonvæg.

Det kræver sin mand m/k at male så stort et kunstværk – især i den varme der var i parken, når solen skinnede fra en skyfri himmel. Men både Sabrina og Lukas har været glade for jobbet og glæder sig til at se maleriet, når parken står færdig og tvillingebanerne tages i brug.

Bagsiden

Fra stien langs Remisevænget Øst (se foto længere nede på siden her) kan man på nuværende tidspunkt kigge ind på bagsiden af væggen på tvillingebanerne. Men det kan man ikke på sigt. Der er allerede plantet nogle nye træer, og til efteråret bliver der plantet flere træer og buske, så man kun kan skimte væggen igennem alt det grønne, når det hele er vokset til.

Åbningsevent

Arbejdet i Remiseparken skrider planmæssigt frem og der har ingen forsinkelser været på grund af corona. Så tidsplanen overholdes og parken forventes færdig sidst i august / start september måned. Parken indvies officielt med et åbningsarrangement lørdag den 5. september kl. 11-14. På dagen vil der være taler og underholdning fra den nye runde scene midt i parken og mulighed for at se hvad aktivitetsområderne rundt omkring i parken kan byde på. Der bliver også mulighed for at komme med på rundvisninger, hvor landskabsarkitekter og entreprenører vil fortælle om parkprojektet.

bottom of page