top of page

Coronaen sætter gang i byggeriet i Urban Syd


På grund af regeringens anlægsstop måtte Københavns Kommune i 2019 sætte byggeprojektet i den sydlige del af Urbanplanen i bero. Det var således meningen at byggeriet først skulle genoptages i 2022-24. Men på grund af situationen med corona har regeringen fjernet anlægsloftet for at hjælpe økonomien i gang igen. Det betyder at Københavns Kommune kan sætte gang i byggesager for godt 350 mio. kr. – heriblandt projektet i Urban Syd som nu genoptages.

“Selvom det sker på et dystert bagtæppe, er fremrykningen af de mange investeringer en win-win situation. Vi kan som kommune give virksomhederne et økonomisk rygstød og hjælpe med at holde hånden under byens arbejdspladser. Og samtidig får vi lavet en række opgaver, som vi ikke har kunnet løse tidligere, da vi har været låst af det kommunale anlægsloft”, udtaler overborgmester Frank Jensen (S) i en pressemeddelelse den 17. april.

Borgerne kan derfor godt begynde at glæde sig til en opgradering af hele området syd for de nye familieboliger på Store Solvænget i Urbanplanen. Solvang Bibliotek bliver moderniseret med udsigt ud til en ny ’Urmagerplads’, som bliver centrum for nytænkning af Urmagerstien og Remisevej. Kommunen bygger desuden to nye fritidsinstitutioner ved Dyvekeskolen, 100 ungdomsboliger og bebyggelse til bl.a. detailhandel ud til Røde Mellemvej.

Projektleder i Byggeri København Vibeke Linde-Strandby siger:

“Jeg glæder mig meget til at genstarte projektet Urbanplanen Syd, hvor et rigtigt fint godkendt projektforslag ligger klar til at blive realiseret. Projektet vil være med til at give området et tiltrængt løft med en ny bearbejdning af både vej- og stisystem, områdets grønne arealer og byrum samt nybyggeri”.

Selve udførelsen starter dog formodentlig først op i slutningen af 2021. Først skal de oprindelige rådgivere involveres igen, og det skal afklares, om der er ændrede rammer for projektet, som kræver nye udbud. projektlederen arbejder på en overordnet tidsplan, hvori der blandt andet indgår en arkeologisk forundersøgelse af området.

Se filmen om alle de forandringer der præger Urbanplanen og Hørgården herunder.

bottom of page