top of page

Har du heller ingen forsikring?

Ifølge brancheforeningen Forsikring & Pension har 13% af lejerne i Danmark ingen indboforsikring. Ikke at være forsikret kan give store problemer, hvis ulykken er ude. Men når økonomien er stram, er det ofte på forsikringer, der bliver sparet. Opslagstavlen er blevet spurgt om, hvordan man finder vej i forsikringsjunglen.

Det kan være svært at overskue, hvor man skal tegne sin forsikring og hvilken forsikring, der er den bedste for pengene. Men man kan starte med at ringe rundt til de forskellige forsikringsselskaber og få et tilbud på en forsikring, der passer til ens behov.

En anden mulighed er at tage internettet til hjælp. Der findes flere forskellige hjemmesider, der sammenligner forsikringer. Fx den uvildige og let tilgængelige hjemmeside forsikringsguiden.dk. Den er lavet i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk og brancheorganisationen Forsikring & Pension.

Sammenlign forsikringerne

Det er en god idé at sammenligne forsikringer fra for eksempel tre forskellige forsikringsselskaber. Hvis man bruger en hjemmeside, der sammenligner forsikringer, skal man indtaste nogle få oplysninger, der har indflydelse på forsikringens pris. Prisen på den samme type forsikring er nødvendigvis ikke den samme fra selskab til selskab, da for eksempel selvrisiko, forsikringssum eller vilkår er forskellig. Netop selvrisiko og forsikringssum kan på flere hjemmesider justeres, alt efter hvad ens økonomi kan klare.

Vælg forsikring efter behov

Når forsikringerne er sammenlignet, skal man selv kontakte forsikringsselskabet for at få et endeligt tilbud på sin forsikring. Man bør altid sammenligne forsikringer ud fra, hvad der passer til ens behov, og ikke kun ud fra prisen.

Rådgivning

Har du spørgsmål om forsikringer, tilbyder brancheorganisationen Forsikring & Pension en uvildig, objektiv og gratis rådgivning. De svarer på spørgsmål og giver gode råd på hverdage kl. 10-13 på telefon 41 91 91 91. Du kan også skrive til dem på via hjemmesiden forsikringsguiden.dk

ORDFORKLARING

En forsikring er din sikkerhed og beskyttelse for at begrænse risikoen for økonomisk tab ved en skade eller ulykke.

FORSIKRINGSPOLICEN er den aftale, du laver med forsikringsselskabet. Den beskriver, hvad der er dækket af forsikringen. Enhver risiko kan stort set forsikres. Man kan forsikre sit liv, helbred, ejendom, indbo, bil osv. Det er en god idé som et minimum at forsikre sine ejendele, at forsikre sig mod ulykker og at forsikre sig ved skade på andre eller deres ejendele.

FORSIKRINGSPRÆMIEN er din betaling til forsikringsselskabet.

FORSIKRINGSSUMMEN er det beløb, du er forsikret for. I en indboforsikring er det den samlede værdi, du vurderer, dine ting i dit hjem har.

FORSIKRINGSTAGEREN er dig, der betaler til et forsikringsselskab. Selskabet forpligter sig til gengæld til at betale erstatning til forsikringstageren, hvis der sker er en skade.

LOVPLIGTIGE FORSIKRINGER skal man tegne, hvis man for eksempel ejer en bil, motorcykel, knallert, båd eller hund. Desuden skal man tegne en brandforsikring ved boligkøb.

SELVRISIKO er det beløb, du selv betaler i tilfælde af en skade. Jo højere selvrisiko du vælger, desto mindre betaler du for din forsikring. Vælger du en lav selvrisiko, betaler du et mere for din forsikring. Du sparer penge ved at vælge en høj selvrisiko, men er uheldet ude, skal du selv betalte mere for at dække skaden.

bottom of page