top of page

Fest i Hørgårdens Byhave

Tag din nabo under armen og kom hen i Hørgårdens Byhave, Amagerfælledvej 107, til et par hyggelige timer lørdag den 21. september kl. 12-15. Haven er blevet et rigtig rart sted at være, hvor mange beboere dyrker grøntsager, planter og blomster i højbede.

I år er byhavefesten en del af den byomspændende festival Golden Days, hvor temaet i år er Berlinmurens fald. I år er det nemlig 30 år siden, det historiske vendepunkt fandt sted.

Vi kigger tilbage på 1989 med musik og mad fra dengang. DJ Goatman spiller tidens toner og menuen står naturligvis på “Lørdagskylling”.

Børnene kan riste skumfiduser over bål hvis de har en voksen med sig, man kan købe kaffe & kage af 'Mennesket i centrum' og man kan møde Fritidsakademiet (FRAK), HOFOR og Miljøpunkt Amager.

UNDER URBANPLANEN

Under Urbanplanen ligger der flere tusinde kvadratmeter sikringsrum gemt under overfladen. Men hvorfor blev de bygget? Hvordan skulle de bruges, hvis krigen brød ud? Og hvordan var livet under Den Kolde Krig i Danmark? For en enkelt dag åbnes et af sikringsrummene på Amager op, når forfatter Poul H. Pedersen viser rundt og fortæller om baggrunden for de mange sikringsrum, der blev bygget under Danmarks overflade i forbindelse med Den Kolde Krig.

Denne lørdag vil der være to rundvisninger med et begrænset antal pladser.

OBS! RUNDVISNINGERNE ER UDSOLGT.

bottom of page