top of page

Passionerede håndværkere i Remiseparken

“Vi har bygget omkring 50 skateparks rundt omkring i Skandinavien, men det her er noget helt særligt”, fortæller Balder Lehmann.

Han arbejder netop nu på den såkaldte flow-park i Remiseparken – banen som er beregnet til alle på hjul: skateboards, rulleskøjter, løbehjul osv.

“Jeg bor på Amagerbrogade og det er altså mega fedt at bygge så fed en bane i sit eget nabolag”, fortsætter Balder.

Balder arbejder på banen sammen med sin ven Claus Hermansen. De har sammen startet firmaet FSR og har ansat 4 andre venner fra skatermiljøet.

“Når man skal lave den slags anlæg er det en stor fordel, at man ved hvad det vil sige at stå på skateboard og har erfaringer med hvad der er godt at køre på. Det er bestemt ikke ligegyldigt hvordan en rampe er formet og hvilket materiale den er lavet af. Det har stor betydning for hvilke tricks man kan lave og hvor meget fart man kan få på”, fortæller Balder.

FSR står for Fremtidssikrede Skateboard Ramper. For Balder og Claus er det nemlig vigtigt at lave skateboardbaner af god kvalitet som kan holde i mange år – og som bliver brugt fordi de er tegnet godt og bygget ordenligt. Banen i Remiseparken er tegnet af arkitekt Søren Enevoldsen som også er gammel skater.

De to indehavere af firmaet FSR og deres ansatte har alle skatet fra omkring 10-års alderen – og de elsker det stadig højt. Det gælder om at udfordre sig selv igen og igen og den passion har de taget med over i deres arbejde med ramperne.

Men hvordan kommer man sådan lige i gang med at bygge skateboardbaner?

“Det hele startede med at vi gik og kikkede på dem, der byggede anlægget i Fælledparken. Det var et amerikansk firma der hedder Grindline, der havde opgaven og vi blev gode venner med en af håndværkerne. Han blev i Danmark og vi blev oplært hos ham de næste par år”, fortæller Balder.

Firmaet har nu eksisteret i 6 år og FSR har bygget baner i både ind- og udland – og nu altså på hjemmebane på Amager.

“Jeg kan godt forstå, hvis større børn og unge indtil nu har manglet noget at lave i parken. Bondegården og Byggeren er jo mest for de mindre. Jeg tror, det bliver rigtig fedt at der kommer nogle fede muligheder for den gruppe”, slutter Balder af. “Man skal selvfølgelig vænne sig til at bruge dem, men når først man har fundet ud af hvor fedt det fx er at stå på skateboard, kan man sket ikke få nok af det”.

Billedet:

Fra venstre er det Peter Stege, Balder Lehmann, Gorm Klintholm, Mathias Aagård, Claus Hermansen og Jesper Lau.

bottom of page