top of page

Overborgmesteren besøger Urbanplanen

Torsdag eftermiddag var overborgmester Frank Jensen på besøg i Urbanplanen. Anledningen var offentliggørelse af Københavns Kommunes Tryghedsundersøgelse 2019. Den viser at trygheden i området her er steget – både i forhold til sidste år og i forhold til 2009 hvor man begyndte at lave disse tryghedsundersøgelser.

Overborgmesteren var meget interesseret i de tiltag, der bliver gjort for at styrke trygheden i området. Fx hørte han om de mange idrætsaktiviteter for børn og unge som faciliteres for at skabe gode rammer for trygge og sunde fællesskaber. Han hørte også om de muligheder for lommepengejobs som Amager Partnerskab er med til at give børn og unge i området. Og om arbejdet med normbrydende unge, der kan give anledning til utryghed, når de opholder sig flere sammen i det offentlige rum.

På ruten løb han ind i “Mennesket i centrum” og “I tråd med verden” som holder til i Dyvekevængets stueetage. Her bød den nye Tirsdagscafé på kaffe og hjemmebagt kage – i dagens anledning og selvom det var torsdag.

Frank Jensen så også Amager Partnerskabs “dialogpavillon”. Pavillonen bruges til at skabe synlighed i gadebilledet og giver borgerne mulighed for at tale med repræsentanter fra Sikker By (Københavns Kommune), Nærpolitiet, Gadeplan, Dyvekeskolen, Solvang Bibliotek og Partnerskabet. Pavillonen sættes op jævnligt og det er tanken, at det skal blive en genkendelig og hyggelig del af gadebilledet i forbindelse med fx urbanfestival og lysfest, men også ind imellem de faste begivenheder i området. Der bydes som oftest på kaffe, the og romkugler.

“Træværkstedet” var også repræsenteret med et mobilt værksted. Til sidst fik Frank Jensen sig en tur i den nye cykelrickshaw fra projektet “Naboskab på hjul” sammen med formand for Boligforeningen 3B Steffen Morild.

Det var en dejlig eftermiddag og Frank Jensen blev takket for besøget. Det er jo så dejligt at få opmærksomhed og besøg i en positiv anledning.

Vil du læse mere om trygheden i København, kan du finde Tryghedsundersøgelsen her: https://www.kk.dk/sites/default/files/uploaded-files/tryghedsundersoegelsen_2019.pdf

bottom of page