top of page

Sådan tackler man et besøg af Rasmus Paludan

Da Rasmus Paludan annoncerede en demonstration i Urbanplanen den 24. marts, blev det en fiasko for ham, men en stor succes for Urbanplanen. Med fodboldturnering, musik og sjove aktiviteter og konkurrencer formåede en gruppe unge fra Urbanplanen med stor succes, at fjerne fokus fra Rasmus Paludans provokationer. Gruppen af unge kalder sig ”Pass The Sauce” og sammen med en række aktører fra institutioner i området – heriblandt Partnerskabet – blev dagen vendt til en positiv begivenhed frem for en negativ.

Paludan er kendt for sine mange islamkritiske demonstrationer rundt i landet, som senest har givet anledning til en del uroligheder flere steder i København og omegn. Så da Paludan meldte sin ankomst i Urbanplanen, vidste de unge mænd fra Pass The Sauce, at de måtte gøre noget.Resultatet blev en “Hygge-søndag på Tvillingebanerne”, hvor 200-300 børn og voksne deltog – mange flere end de unge havde regnet med.

“Vi havde måske bænke og stole til 50 mennesker, og så stod vi der med en fodboldbane og en basketballbane fyldt op med børn og voksne. Det var svært at holde deres fokus, men vi holdt hele tiden konkurrencer og fodboldturnering i gang. Jeg synes, det var en kæmpe succes” fortalte Ian Nico Abundo fra Pass The Sauce i en artikel på Berlingske.dk. Dermed blev fokus fjernet fra Paludan, som ikke fik, hvad han kom efter. De fremmødte viste, at sammenholdet er stærkt i Urbanplanen, når det gælder.

Hygge-søndagen fik i første omgang ikke megen opmærksomhed ud over i Urbanplanen. Da urolighederne som følge af Rasmus Paludans besøg på Nørrebro eksploderede, var der desværre bilbrande i Urbanplanen også. Men midt i alt det negative, fik Berlinske Tidende nys om begivenhedernes gang i Urbanplanen, da Rasmus Paludan var på besøg. De skrev en rigtig fin artikel på berlingske.dk som fik stor opmærksomhed. Herefter er hygge-søndagen blevet hyldet, som et eksempel til efterfølgelse og bliver brugt som inspiration til, hvordan man tackler et besøg af Rasmus Paludan.

På sociale medier er fortællingen om dén søndag i Urbanplanen blevet delt vidt og bredt. Folk i Urbanplanen og på Amager er stolte over den måde, situationen blev tacklet på, og folk i København imponeret over drengenes initiativer. Opslagene bugnede af positive tilkendegivelser og emojis, og da Paludan efterfølgende annoncerede flere demonstrationer, blev eksemplet fra Urbanplanen brugt som opfordring til at tackle situationen ligeså cool.

Se opslag og film om dagen på Urbanplanens Facebookside

bottom of page