top of page

I Tråd Med Verden


Hvis du er gået forbi Dyvekevængets fælleslokaler for nylig, har du sikkert bemærket, hvordan stofranker og andre farvestrålende tekstiler pryder vinduespartierne. Siden februar har foreningen I Tråd Med Verden (ITMV) drevet et sy-værksted i lokalerne to dage om ugen, hvor 13 engagerede kvinder arbejder med håndarbejde og syning.

”Vi vil gerne fungere som et lokalt værksted, hvor beboere fra området kan få repareret tøj og bestille mindre sy-opgaver. Man kan også komme forbi og købe små broderede lapper og mærker til tøjet, muleposer, flagranker mm. – alt sammen syet af indsamlede stof- og tøjrester fra boligområdet” fortæller Martha Ozmec, som er daglig leder hos ITMV. Sammen med tekstildesigner Liv Heckmann står hun for driften af værkstedet. De håber på, at værkstedet kan bidrage til at skabe aktiviteter, liv og nye funktioner i Urbanplanen.

Værkstedet er Partnerskabets initiativ og samarbejder med Københavns Jobcenter om en beskæftigelsesindsats, således at man kan blive tilknyttet værkstedet gennem et praktikforløb. Formålet er at tilbyde mennesker et meningsfuldt praktikforløb og et arbejdsfællesskab, som skal hjælpe dem ind på arbejdsmarkedet.

Da Opslagstavlen kommer forbi, er flere af kvinderne i gang med at lave muleposer med forskellige påsyede motiver. Inspirationen til motiverne finder de gennem deres hverdag og omgivelser. For eksempel arbejder nogle med et forårstema, hvor blomster og sol udgør motivet. Andre er ved at kreere hynder til et helt særligt formål - nemlig en stor, fælles picnic i Urbanplanen i en nær fremtid.

SYVÆRKSTEDETS ÅBNINGSTIDER:

Tirsdag og torsdag kl. 9-15 (kl. 16 efter aftale)

bottom of page