top of page

Spar på vand og varme


Sammen kan vi gøre en forskel.

I 2019 vil driften, Partnerskabet, Miljøpunkt Amager og HOFOR sætte fokus på at nedbringe vand- og varmeforbruget i Urbanplanen i samarbejde med beboerne.

Med et gennemsnitligt vandforbrug på 124 liter pr. person pr. døgn er forbruget meget højere end gennemsnittet for København, der ligger på ca. 100 liter pr. person pr. døgn. I forbindelse med Byhavefesten den 28. september gennemførte HOFOR og Miljøpunkt Amager en undersøgelse blandt de deltagende omkring deres vandvaner. Og heldigvis er beboerne i Urbanplanen på rette vej til at spare på vandet. Hele 71 % synes, at de er gode til at spare på vandet, og at det er rigtig vigtigt at spare. Omkring 61 % af de adspurgte vil gerne blive bedre til at spare og ønsker flere tips til hvordan. Tre ud af fire beboere i Urbanplanen går ud af badet med det samme, når de har skyllet sæbe og shampoo af. For hvert minut man sparer i badet sparer man ca. 10 liter vand. I oktober og november vil alle tekniske serviceledere i Urbanplanen gennemføre teknisk vand- og varmeakademi hos HOFOR. Følg med i den kommende tid omkring de indsatser, der igangsættes for at spare på vand og varme i Urbanplanen, og hør mere om, hvordan du som beboer kan være med til at gøre en forskel. Kontakt Simon Christopher Hansen fra Partnerskabet på email: simh@3b. dk for mere information.

Gode råd til vand- og varmebesparelser

Der er meget, du selv kan gøre for at spare på vand og varme.

Her er et par gode spareråd for miljøet og for din pengepung:

· Luk for varmen når du lufter ud

· Stil radiatorerne på samme trin i din bolig

· Gå ud af badet, så snart du har skyllet sæben af

· Skyl grøntsager i en balje og ikke under rindende vand

Det er også en god idé at tjekke, om du har nogle utætte installationer i din bolig. Et toilet, der løber så lidt, så man ikke kan se det på overfladen, kan spilde op til 200 m3 vand om året og koste 7000 kr. En dryppende vandhane kan spilde mere end 7m3 vand på et år og koste op til 1000 kr. om året.

Når du indretter din bolig, er det en god idé at undgå at stille møbler op ad radiatorerne eller lade gardiner ol. hænge ned foran dem. På den måde udnytter du varmen bedst.

For flere gode råd til vand- og varmebesparelser se: https://www.hofor. dk/privat/spar-penge/

bottom of page