top of page

TV-medieuddannelse for børn


Foto: Jørgen Krogh Petersen

Børnekulturpiloterne startede efterårssæsonen tirsdag den 28. august, hvor der var en åben workshop med slikkepinde. Det var for at introducere efterårets helt store begivenhed: en tv-medieuddannelse for børn.

For at tiltrække sig potentielle brugere har Børnekulturpiloterne været ude på fire omkringliggende skoler, hvor mange elever har vist interesse for nyskabelsen. Initiativtagerne vil gerne rekruttere flere børn fra Urbanplanen, så interesserede kan kontakte Børnekulturpiloterne på Solvang Bibliotek hver tirsdag eftermiddag.

Tv-medieuddannelsen er en kulturel lækkerbisken for eventyrlystne piger og drenge fra 10 til 14 år. Flere eksterne konsulenter med faglig ekspertise hjælper børnene igennem det spændende forløb. Under uddannelsesforløbet lærer skoleeleverne håndtering af filmkamera, klipning af film og sceneoptræden.

Her, der og allevegne

Biblioteket danner basis for Børnekulturpiloternes projekt. Deltagerne mødes hver tirsdag kl. 15.30-18.00, så der tikker en sms ind hver mandag for at erindre de tilmeldte om aktiviteten. En studiecontainer placeret i Sundby Idrætspark anvendes flittigt. Der er planlagt ekskursioner til Danmarks Radio og Ordrupgård.

Børnene vil også være aktive ved årets teaterfestival. Der skal produceres en musikvideo og begrebet “youtube” er et gennemgående tema i hele projektet. Her er der nogle specifikke regler, som Børnekulturpiloterne lige skal have afklaret, for man kan ikke udsende hvad som helst på de sociale medier. Hele forløbet afsluttes med en julefest onsdag den 12. december på Genbrugsstationen.

Har du lyst til at være med?

Så kom ned på Solvang Bibliotek tirsdag kl. 15.30

eller ring til Ruth på: 51 52 59 23 eller Lola på: 51 52 59 14.

bottom of page