top of page

Bjørn Bo Hansens 40-års jubilæum

Legepladsen Bondegården i Urbanplanen er en succeshistorie. Ikke mindst takket være lederen Bjørn, som i år fejrer 40 års jubilæum. Det blev fejret med en reception tirsdag den 14. september på Bondegården. Opslagstavlen ønsker Bjørn og Bondegården stort tillykke.

Foto: Fra Bondegården

“Det er jo ikke min fortjeneste alene” siger Bjørn beskedent, “men derimod sam-arbejdet med alle mine gode kolleger, som gør Bondegården til det unikke sted, det er”.

Og det er et unikt sted. Helt tilbage fra 1978, hvor Bjørn som nyuddannet ung pædagog startede i sit første job på Bondegården og efter kun 3 måneder blev leder af denne.

Dengang var det et mini-zoo med dyr, som børnene og de voksne kun kunne kigge på (æsler, zebra-finker, jordegern m.v.). Så blev det besluttet, at Bondegården skulle ændres fra “en udstilling” til “et lille husmandssted”. Æslerne blev udskiftet med ponyer, som børnene kunne ride på. Der kom en ko, en gris, høns og ænder.

Bondegården er vidt berømt

Foto: Fra Bondegården

Og Bondegården er ikke kun til leg for Urban-planens og Hørgårdens børn og unge. Der kommer børne-familier fra nær og fjern i København og sågar også fra Sverige. Alle finder de frem til dette lille, unikke sted midt i Urban-planen. Der kommer ca. 150.000 besøgende hvert år til dette fantastiske sted i Remiseparken, som er Københavns Kommunes første offentlige legepark bestående af de to lege-pladser: Bonderen og Byggeren.

Bjørn og øvrige medarbejdere har gennem årene lavet utallige arrangementer, sociale projekter, ja endog feriekoloni grundet på bl.a. det gode netværk med andre, herunder Amagers Lokaludvalg Øst og Vest samt det daværende tværfaglige forum INFO med nu afdøde Helmer Støvelbæk som en meget aktiv person. Børnene fortsætter med at komme på Bondegården, når de bliver teenagere og når alderen, hvor der skal søges job (for det er altid muligt at få en hjælpende hånd til jobansøgninger på Bonderen).

Børnene og de unge passer på Bonderen og dyrene. Ingen hærværk eller graffiti der. Bjørn fortæller om cykelprojektet. Mange af Urbanplanens nydanske kvinder søger job

inden for sosu-området. Og det kræver, at man kan tale dansk – og at man kan cykle. Jamen, så tager Bjørn og hans kolleger da bare fat og hjælper både med det danske sprog (eller henviser til, hvem der kan hjælpe) og med at lære dem at cykle. 5 cykler blev tilvejebragt for nogle år siden med økonomisk støtte fra bl.a. lokal-udvalgene.

Når man kommer på Bonderen, oplever man en positiv varm atmosfære fra Bjørn og øvrige medarbejdere. Uanset, om man er i sandkassen, på gyngerne, inde hos gederne eller hos koen, inde i den hyggelige legestue – kort sagt: overalt. Institutioner og skoler kan bestille tid til ponyridning og andre aktiviteter på Bonderen. Og hvor er vi mange, som er glade for, at Bondegården efter branden i 1995 blev opbygget som en tro kopi af den gamle Bondegård allerede året efter. Den vil vi ikke undvære.

Foto: Fra Bondegården
bottom of page