top of page

Street for børn og unge


Begrebet ’STREET GAME’ blev lanceret i Hørgården onsdag d. 23. maj, hvor 150 forventningsfulde mennesker fulgte det særprægede event. Her blev der dystet i street-fodbold og street-basketball. Målgruppen var 8-15 år, men basketball var også åben for de ældste teenagere. STREET GAME består oprindeligt af fire aktiviteter: Fodbold, basketball, dans og fitness. Det hele organiseres fra en destination på Vesterbro, hvor man udklækker de såkaldte ’Playmakere’. For at realisere projektet STREET GAME skal frivillige Playmakere være ansvarlige for projektet. Flertallet af Playmakere ved dagens event var unge initiativrige kvinder, som virkelig brændte igennem. Den primære målsætning for dagens event var netop at opfordre unge mennesker (målgruppe 16-25 år) til at påtage sig opgaven som Playmaker og hjælpe børn og unge i lokalområdet til at dyrke en sund beskæftigelse. Organisationen sørger for, at Playmakerne forsynes med materialer som bolde og musikanlæg. STREET GAME organiseres i flere sociale boligforeninger spredt ud over hele landet, og der afvikles Danmarksmesterskaber i street-fodbold og street-basketball hver eneste sæson. Nu har GAME og Partnerskabet indgået et samarbejde, så beboerne i Urbanplanen har mulighed for at blive en del af dette projekt, men det kræver et tilstrækkeligt antal Playmakere – så meld dig, hvis det har din interesse. Grundtanken er, at der trænes en gang om ugen, men det er Playmakerne, som bestemmer hvornår. Det mest bemærkelsesværdige ved arrangementet var, at mange fremmødte piger viste interesse for projektet; så de tidligere så mandsdominerede sportsgrene hører måske fortiden til.

Tekst: Bruno. Foto: Jørgen K. P.

Tags:

bottom of page