top of page

Strålende Urbanfestival


Der var strålende solskin og temperaturen i top d. 5. maj, hvor Urbanfestivalen gjorde Remiseparken til det hyggeligste sted i byen. Det anslås, at op mod 4.000 mennesker besøgte festivalen – heraf naturligvis en del fra Urbanplanen og Hørgården. Men også rigtig mange gæster fra nabobydelene dukkede op og tog del i festlighederne. Festivalprogrammet var sammensat, så det appellerede bredt til både børn og voksne. Åbningstalen blev holdt af socialdemokraten Yildiz Akdogan og kl. 11.10 gik one-man-bandet Petr Gros på scenen. Herefter tog Kalle Mathiesen over med Kalles World Tour, kendt fra Ramasjang, ud fra devisen: “Der er musik i alt, og alt er musik”. Det var virkelig et tilløbsstykke, og der var proppet foran scenen. Kalle var fantastisk til at engagere sit publikum. Børnene faldt pladask for den frække og fjollede attitude, og de voksne fik sig et godt grin, når Kalle Mathiessen på underfundig vis også ramte deres referencer. Så blev det tid til trylleshow med Magiske Mr. Mox og hans skønne papegøje, som også var meget populært blandt både børn og voksne. Herefter gik Rest in Beats på scenen med snørklet dansk poesi oven på levende triphop beats som afslutning på festivalen. Langs stien var der over 50 loppe- og foreningsboder, som havde taget plads. Det skabte en rigtig markedsstemning, og der blev solgt alt fra hjemmebag over tøj og ting til budskaber af enhver art. Boligforeningen 3B, Hofor og Københavns Kommune, som står for renoveringen af Remiseparken, var også til stede, og mange interesserede borgere fik svar på spørgsmål om forløbet og resultatet af renoveringen. Hele dagen underholdt Ballonklovnen Shonmpy de forbipasserende børn, og der var i det hele taget masser af sjove aktiviteter for børn i alle aldre. Desværre meldte Danmarks Stærkeste Mand Mikkel Leicht og hans ven John Kalmar afbud på grund af skader. Urbans Folkekøkken, som stod for madboden, måtte flere gang hente ekstra kødforsyninger, da det bogstavelig talt væltede ind med sultne gæster. På dagen kunne man deltage i en fotokonkurrence om de bedste stemningsbilleder fra Urbanfestivalen. Vinderen blev Maria Hundevad Malmer, som har vundet en middag for fire i Urbans Folkekøkken. Vi ønsker Marie stort tillykke med sejren. Generelt var der stor tilfredshed med arrangementet, som er blevet en fast tradition i Urbanplanen. Til næste år kan festivalen ikke foregå i Remiseparken, som lukkes af pga. renovering, så her må der tænkes anderledes. Men en Urbanfestival 2019 skal der være!

Tekst og foto: Eva Sofie.

bottom of page