top of page

Seje unge vil skabe bedre vilkår for Urbanplanens beboere


Torsdag d. 3. maj inviterede en gruppe unge fra Urbanplanen, som står bag foreningen Urban Dreams, til stormøde på Solvang Bibliotek med over 35 deltagere fra boligområdet, kommunale myndigheder og civile organisationer. De unge i Urban Dreams har tidligere stået bag initiativet Café Bibs på Solvang Bibliotek, som havde besøg af næsten 1000 beboere. Formålet med stormødet var at høre de deltagendes mening om den analyse, de unge har lavet af hverdagen i Urbanplanen med henblik på at forbedre levevilkår og muligheder for særligt de unge i området fremover. De unge mænd i foreningen har arbejdet på analysen i to år på baggrund af deres egne erfaringer fra Urbanplanen, og de har fået opbakning fra mange andre unge i området; 37 har indtil videre skrevet under på, at de bakker idéen op, og 21 har skrevet under på, at de gerne vil hjælpe med at gøre den til virkelighed. Ballade er gratis Til stormødet lagde Anas og Mark fra Urban Dreams ud med at spørge de deltagende om, hvorfor der er unge, der hænger på gaden i Urbanplanen, og hvorfor de sommetider laver ballade. Deltagerne kom med forskellige bud, og der blev blandt andet peget på, at de unge keder sig, mangler noget fornuftigt at tage sig til, og at det er blevet en vane at hænge på gaden. De unges egen analyse af situationen er, at der ofte ikke er plads derhjemme til at tage venner med hjem, og at ikke alle i vennegruppen nødvendigvis har råd til at deltage i fritidsaktiviteter. Som de unge siger, er ballade gratis. Stormødet bød også på en tur ud i området, så deltagerne kunne få et indblik i, hvordan det er at være ung på gaden i Urbanplanen. Et brugerdrevet fritids- og kulturcenter Til sidst på stormødet fremlagde Mark og Anas Urban Dreams’ visioner om at skabe et brugerdrevet fritids- og kulturcenter, som skal være for alle Urbanplanens beboere, og som særligt skal være et bidrag til at sikre, at unge, der opholder sig på gaden, har et sted at være. De unge er i øvrigt ikke alene om den idé; en stor undersøgelse fra 2016 viste, at 77,6% af beboerne i Urbanplanen er enige med de unge om, at der skal være et sted, hvor unge kan være. De deltagende kom med deres forskellige meninger om, hvordan et sådant center kan se ud og placeres, så det bliver så godt som muligt, og de unge lod sig inspirere af de forskellige forslag. Næste skridt er at finde ud af, hvor pengene til centeret skal komme fra, og hvor det kan ligge. Foreningen Urban Dreams mødes hver onsdag fra 16-20 på Solvang Bibliotek, og består af unge, der bor i og omkring Urbanplanen. Deres drøm er at skabe bedre vilkår og et tryggere miljø for alle børn og unge i København, og det gør de gennem aktiviteter og fælles oplevelser, som gør, at unge får skabt bedre relationer til hinanden og oplever at føle sig ligeværdigt hjemme i det danske samfund.

Tekst: Ida. Foto: Eva Sofie.

Tags:

bottom of page