top of page

Spidskandidaterne gæstede Urbanplanen

Fotograf: Jørgen Krogh Petersen

Beboerhuset i Remisevænget Øst dannede onsdag den 30. oktober rammen om et valgmøde, hvor alle Københavns Kommunes spidskandidater var inviteret til paneldebat. Over 50 beboere dukkede op med de skarpe spørgsmål ladt. Pamfletter, foldere og badges fløj over bordene, der også hurtigt blev fyldt op med gæster i Remisevænget øst's store beboerhus. Kaffen dampede og småkagerne stod klar. Klar var også spidskandidaterne fra de fleste partier, der var mødt op til at fortælle om deres visioner for København og Urbanplanen. Journalist Flemming Platz holdt - med stor erfaring og en god sjat humor – fint styr på tropperne og spørgsmålene fra salen. Byens boliger Efter spidskandidaterne én efter én havde delt deres vigtigste mærkesager, skulle debatten handle om boligpolitik. Der var bred enighed i panelet om, at der er behov for at bygge nyt og fleksibelt i København – både store og små lejligheder, bofællesskaber og midlertidige boliger til studerende. Niko Grünfeld fra Alternativet var hurtig til at slå fast, at nybyggeri på Amager Fælled er en død sild, og flere foreslog i stedet at udnytte gamle industrigrunde i byen. Men alt den snak om nybyg fik en af gæsterne til at spørge; ”I snakker så meget om nybyggeri, men hvad har i tænkt jer at gøre for alle de almene boliger, der er nedslidt?” ”Jeg arbejder gerne sammen med den almene sektor om at sikre mere vedligehold,” sagde overborgmester Frank Jensen og henviste også til Landsbyggefondens muligheder for at renovere eksisterende byggeri. En anden deltager ville også have fokus på andet end nybyggeri; ”Jeg tror, at mange her i dag er ligeglade med det. De tænker mere på det helt nære: hvordan får jeg det her liv til at fungere? Det handler om alle dem, der er pressede på kontanthjælp, dem der har brug for flexjob og førtidspension. Hvordan kan man lette livet for dem?” Svaret fra flere i panelet handlede her om at arbejde for at mindske bureaukratiet i kommunen. ”Der skal være mindre sager pr. sagsbehandler, så de får mere tid til den enkelte”, lød det fra Sisse Marie Weilling fra SF.

Fokus på tryghed Dernæst kom det til at handle om tryghed. Flemming Platz lagde ud med tal fra den nyeste tryghedsundersøgelse, der viser at kriminaliteten er lavere i Amager Vest end andre bydele, men flere end tidligere føler sig utrygge. ”Hvad vil i gøre ved det?”, spurgte han panelet. Panelet var alle ivrige for at sige noget om utryghed. Liberal Alliances Karina Bergmann, der ikke er partiets spidskandidat men alligevel dukkede op, ville sætte ind med tryghedsvandringer og mere magt til lokalsamfundet. Enhedslistens Ninna Hedeager Olsen talte om vigtigheden af fysiske forbedringer og at åbne Urbanplanen mod omverdenen. Carl Christian Ebbesen – kultur- & fritidsborgmester og fra Dansk Folkeparti mente, at børn og unges muligheder for sunde fritidsaktiviteter er essentielle i forhold til at mindske kriminalitet – kombineret med hårde straffe, når det så går galt. Overborgmester Frank Jensen roste til sidst de mange tryghedstiltag i Urbanplanen og fortalte at det nytter noget – hvorfor rådhuset også nyligt har forlænget Urbanplanens tryghedspartnerskab og ALL IN. Mødet sluttede præcis til tiden kl. 21.00 og her var alle i panelet enige om én ting; de var glade for at være blevet inviteret til dagens vælgermøde af 3B og møde et godt udsnit af Urbanplanens beboere.


Fotograf: Jørgen Krogh Petersen

bottom of page