Gerningsmænd fra lokale skyderier pågrebet

16 Dec 2016

  

Gerningsmændene fra skyderier ved Holmbladsgade i sommers og ved Bella Centret i efteråret er blevet anholdt, fortalte Københavns Politi forleden i en pressemeddelelse. I samme meddelelse skrev Politiet også at gerningsmændene var en del af ’grupperingen Urbanplanen’.

 

Nyheden om opklaringen af de forskellige skyderier blev dækket af forskellige medier - bla. TV2 Lorry og TV2 News,  og der sad måske nogen og kløjs i aftenkaffen og tænkte; ”Er der nu bander i Urbanplanen?”


Politikommissær Kenneth Toft Andersen fra lokalpolitiet udtaler i dag:
 - Der er ikke tale om en bande, men om en gruppe af kriminelle, der har tilknytning til Urbanplanen. Den gode nyhed er, at de er pågrebet nu. Vi anser Urbanplanen som en rolig del af København, hvor kriminaliteten er faldene.
 
Fald i kriminalitet
Siden 2013 har der været forstærket fokus på at mindske kriminalitet i Urbanplanen – bl.a. med indførelsen af et Tryghedspartnerskab i Urbanplanen, som er et samarbejde mellem Københavns Politi, Boligforeningen 3B, SSP og Københavns Kommune.


Det øgede fokus og samarbejde ser heldigvis ud til at virke. Københavns Kommune måler jævnligt udviklingen og de nyeste tal viser, at kriminaliteten falder og at færre er utrygge i området sammenlignet med årene før Tryghedspartnerskabet satte ind. Helt konkret er kriminaliteten i perioden 2012-2015 faldet med 17 %. Utrygheden er faldet fra 15% i 2014 til 12% i 2016, og utrygheden i nattetimerne er faldet fra 36% i 2014 til 29% i 2016.


 
Har du spørgsmål, så kontakt Mikkel Warming på miwa@3b.dk

Please reload

Seneste nyheder

Sommerferie-aktiviteter for børn og unge

June 29, 2020

1/5
Please reload

Nyeste indlæg
Please reload

© Partnerskabet

Hørhusvej 5, Baghuset, 1. sal.

2300 København S

Email: mhjn@kab-bolig.dk