top of page

Solvang Kirke 40 år


Solvang Kirke blev indviet den sidste søndag i september i 1976, så i september i år fejrer vi vores 40 års jubilæum.

Bønne-mobilen I hele september måned er en spændende interaktiv skulptur opstillet i kirken: MOBILE BALANCE eller Bønne-mobilen. Det er et system af vægtskåle, hvor hver enkelt kan lægge sin egen bøn, skrevet på en bønne. Mobilen skifter derved hele tiden form. Den er enkel og smuk og taler umiddelbart både til børn og voksne. Bønne-mobilen sætter tanker og overvejelser i gang. Man kan tænke over, hvordan vores liv, vores ønsker, vores tro og vores bønner forholder sig til hinanden. Man kan tænke over Gud og verden, over hvad det egentlig vil sige at bede til Gud. MOBILE BALANCE eller Bønne-mobilen er skabt af kunstneren Lisbeth van Deurs til Vor Frue Kirke i København. Der er den hurtigt blevet populær blandt kirkens besøgende. Vi er meget taknemmelige for at Vor Frue Kirke låner den til os.

Historisk fotoudstilling I kirkens gang bliver ophængt en udstilling af fotografier af livet i og ved kirken gennem de 40 år. Fotoudstillingen åbner den Udstillingen er tilrettelagt af Peter Bech med brug af kirkens arkiver og private fotos.

Konfi-klub gensynsdag Lørdag den 24. september kl. 16.00. Gennem næste alle 40 år har konfi-klubben (konfirmandklubben) hold til i kirkens kælder en aften om ugen. Jette Søndergaard vil lede andagten. Alle tidligere konfirmander, ledere og brugere af klubben inviteres til en festlig gensynsdag.

Festgudstjeneste Højdepunktet i jubilæumsfejringen bliver festgudstjenesten søndag den 25. september. Jens Sander Simonsen, som var kirkens første præst, prædiker og leder gudstjenesten sammen med kirkens præster.

Kirkefrokost Efter gudstjenesten er der frokost på menighedsrådets regning.

Koncert med Sigurd Barrett Til jubilæumsfesten har Solvang Kirke også engageret entertaineren Sigurd Barrett. Sigurd Barrett har begejstret børn og voksne gennem mere end 20 år med sin blanding af musik, show og fortælling. Koncerten hedder ”Sigurd og Snapper fortæller flere bibelhistorier” og ud over Sigurd og dukken Snapper medvirker også Sigurd Barretts trio. – Uanset om man er troende eller ej, synes jeg, vores børn har krav på at kende de bibelske fortællinger, som er helt grundlæggende for vores kultur, siger Sigurd Barrett om konceptet ”Sigurd fortæller bibelhistorier”. Koncerten er gratis, men billet er nødvendig. Billetter kan fås på kirkekontoret eller via kirkens hjemmeside www.solvangkirke.dk fra den 2. september.

Kirkens børnefødselsdag Onsdag den 28. september kl. 17.30 Vi fejrer også kirkens jubilæum i spaghettigudstjenestens regi. Som sædvanlig efter en FESTgudstjeneste i børnehøjde er der aftensmad for store og små.

Historiske foredrag i Solklubben Fredag den 6. oktober kl. 14.00 Vil Jens Sander Simonsen og Henning Siegumfeldt fortælle om kirkens første tid.

bottom of page