top of page

CAFÉ BIBS: Flere unge ind på Biblioteket


Hvordan kan man få flere unge til at bruge biblioteket? Sådan lød en del af stillingsopslaget, da Solvang Bibliotek skulle ansætte nye medarbejdere. Fire unge blev ansat i foråret og nu har de en plan, der har involveret en sav, en økse og en ordentlig bunke brædder. Mark, Hachem, Ahmed og Osama er mellem 18 og 20 år og har som deres fornemmeste opgave at få andre unge til at bruge biblioteketet på nye måder. Hvordan gør man det, når unge ikke på samme måde som tidligere har behov for at låne bøger? Man propper da nye funktioner ind på biblioteket. De unge mener nemlig, at biblioteketet i højere grad skal være et socialt samlingssted - et sted, hvor man kan lave mere end at sidde stille med en bog. 10 cafétirsdage De unge har derfor skabt konceptet Café Bibs. En ugentlig café, som er åben for alle - med musik, spil, mad og drinks. For at lave en del af biblioteket om til en café måtte der seriøse tiltag på banen. ’Hey, hvad med at bruge gården i midten af biblioteket’, spurgte en af de unge og efter en kraftig beskæring kom hele 240 kvm uderum til syne. Buskenes gamle bede er blevet genbrugt og her har de unge istedet bygget terrasser. Den nye atriumgård fremstår nu åben og indbydende - lige til at smutte ud i med en kop kaffe og avisen - eller med spillepladen, højtaleren og grillen. Og det er lige præcis det, de unge har tænkt sig at gøre hele 10 tirsdage i efteråret. Her inviterer de alle til Café Bibs, der består af fire aktivitetszoner. I den ene ende af gården er der bar, grill og musik og i den anden er der plads til at spille spil. - Vi håber at få en masse unge ind på Biblioteket, siger Osama og Ahmed forstætter; - Det er vigtigt for os, at alle kan komme og at alle er velkomne på biblioteket. Café Bibs har åbent følgende tirsdage fra kl. 17-19.30: 13. sep 20. sep 27. sep 4. okt 11. okt 18. okt 25. okt 1. nov 8. nov Café Bibs er støttet af Amagervest Lokaludvalg, Tryghedspartnerskabet og Partnerskabet. Ottoman har desuden sponsoreret en del af maden.

bottom of page