top of page

Lisa Haslund er månedens frivillige


Af Bruno Jakobsen

Lisa flyttede til Urbanplanen i 1999, hvor det splinternye Dyvekevænget blev første destination. Dengang var de store lejligheder den primære årsag - men nu er det i højere grad naboerne og fællesskabet, der gør Lisa glad for at bo i Urbanplanen. For mange er Lisa nok en velkendt skikkelse i boligblokkene, hvor hun dagligt går ture med hunden Zoey og får en snak med dem, hun møder på sin vej. Og kender man Lisa, ved man, at hun er en sej, åben og nysgerrig beboer. Der gik da heller ikke lang tid, før hun blev valgt til afdelingsbestyrelsen. ”Jeg vil rigtig gerne være med til at gøre noget godt for de andre beboere her i afdelingen. Når de kommer til mig med ideer tager jeg det med i afdelingsbestyrelsen,” fortæller Lisa, som nu bor i Remisevænget Øst, hvor hun også sidder i afdelingsbestyrelsen. Lige meget hvem du er... Integration har en fremtrædende plads i Lisas hjerte og hendes budskab er, at vi alle skal komme hinanden endnu mere ved. ”Jeg ville ønske, at der var endnu flere forskellige mennesker i afdelingsbestyrelserne, men også til julefesterne og fastelavn fx. Beboerne skal føres meget mere sammen, synes jeg,” siger Lisa og opfordrer alle til at komme forbi og møde bestyrelsen til den månedlige træffetid. Her kan man lufte synspunkter i forhold til hvordan livet bliver endnu bedre i ens afdeling. God cykel karma Hver onsdag mellem kl. 15.00-17.00 er Lisa frivillig i cykelværkstedet ved genbrugsstationen Hørgården. Her kan alle beboerne helt gratis få en reparation eller et eftersyn af deres cykel. ”Der er rigtig mange benytter sig af ordningen, så jeg arbejder på at få endnu en ugedag til projektet,” siger Lisa, der derudover bruger en del af hendes fritid centralt i 3B, hvor hun deltager i boligselskabets ’Drift & Service udvalg’. Her diskuterer panelet blandt andet regnskaber for alle 3Bs bebyggelser. Endelig er Lisa frivillig ved Urbanfestival, hvor hun både er med i planlægningsgruppen og står i den fælles madbod som frivillig. ”Jeg laver alt det frivillige arbejde, fordi jeg bliver glad, når jeg gør noget for andre - sammen med andre,” slutter Lisa.

Hvad laver en afdelingsbestyrelse?

Der er en bestyrelse i hver af Urbanplanens fem afdelinger. Afdelingsbestyrelsen vælges af de andre beboere på afdelingsmøderne, som alle beboere i afdelingen inviteres til. I mellem afdelingsmøderne arbejder afdelingsbestyrelsen fx sammen med driften om at få udført de opgaver, som er besluttet på afdelingsmøderne. Derudover igangsætter eller støtter afdelingsbestyrelsen nye aktiviteter.

Hold øje med din postkasse - det er her, du får invitation til afdelingsmøderne. Vil du i kontakt med din afdelingsbestyrelse, så smut forbi i deres træffetider. Her kan du se, hvornår der er træffetid i netop din afdeling.

bottom of page