Perlemor er månedens frivillige

16 Dec 2015

Tekst: Bruno Jakobsen. Foto: Jørgen Pedersen Haugaard

 

 

Camilla flyttede ind i Stolemagerstien for 14 år siden, da hun byttede med sin mindre lejlighed ved Kastrupvej. Det var en kreativ tilflytter, som hurtigt blev tituleret PERLEMOR. Årsagen var de mange perleplader, som den uddannede pædagog klistrede op i hele Urbanplanen. Der herskede en pionerånd i den driftige igangsætter, så hun fik med Partnerskabets medvirken åbnet en frivillig genbrugscafe i Seerups tidligere lokaler.

Kage og genbrug
Perlemors mest idealistiske foretagende er uden tvivl salg af produkter fra genbrugscafeen, hvor hele gevinsten ubeskåret går til aktiviteter for børn og unge i Urbanplanen. Da produkterne ikke kunne sælges fra det gamle Seerup mere, fik Perlemor lokaler i den tidligere frisørsalon i Solvang centret. Her bagte hun hver uge seks bradepander med kage, som hun sammen med genbrugstingene solgte for at støtte de unge.

Foreningen UPS
Perlemor var initiativtageren til den frivillige forening UPS, som netop har til formål at skaffe midler til de lokale unge. Foreningen inkluderer omkring 15 beboere. Den progressive iværksætter blev også en aktiv del af Ferie camp, hvor honoraret bruges til materialer og beskeden aflønning til de mennesker, der hjælper til.
Til nærmest samtlige events i Urbanplanen er Perlemor en ivrig aktivitetsudbyder, der samler mange børn til sine finmotoriske perleaktiviteter.

Med til tryghed
Trangen til at skabe et solidt netværk blandt de lokale beboere udmønter sig også i andre sammenhænge, hvor tryghedsreferencegruppen er et fint eksempel. Hun var primus motor i den skakturneringen i efterårferien, hvor afslutningen blev et sammenrend af tilfredse børn og unge på Bondegården og Byggeren.
Perlemor er også en aktiv del af lysfesten og har en klar intention om at forebygge de utrygge steder i Urbanplanen. Perlemor har en dreng på 16 år, så hun har kendskab til mange teenagere i bebyggelsen.
Efter flere års idealistisk arbejde i Urbanplanen, fik Perlemor et deltidsjob på Genbrugsstationen i Hørgården. Her har hun fået ansvaret for lommepengejobordningen, hvor flere teenagere får muligheder for at tjene en skilling. 

Please reload

Seneste nyheder

Sommerferie-aktiviteter for børn og unge

July 6, 2020

1/5
Please reload

Nyeste indlæg
Please reload

© Partnerskabet

Hørhusvej 5, Baghuset, 1. sal.

2300 København S

Email: mhjn@kab-bolig.dk