top of page

Syrien fryser - Amager hjælper


Igen i år står frivillige på Øen Amager i spidsen for en storstilet tøjindsamling til Syrien. Indsamlingen er et privat initiativ igangsat af Marianne Falck Orby, frivilligt engageret beboer og fotograf i Urbanplanen, og af Mohammed Abdalas, anfører på Fremad Amagers 1. hold. For tredje år i træk hjælper en masse lokale kræfter til med - sammen og på hver deres måde - at få stablet indsamlingen på benene. I år (2015) er indsamlingen igangsat ud fra to overskrifter; 'Børn hjælper Børn' og 'Ældre hjælper Ældre'. Om vinteren kan der være meget, meget koldt i Syrien, og inde i flygtningelejrenes telte - som oven i købet ofte er snedækkede - er der ingen opvarmningsmuligheder. Derfor er det vigtigt at klæde sig på i mange lag tøj, for at kunne holde på varmen. Børneindsamlingen fokuserer på børnefamilier, som opfordres til at give dét tøj, de sko og de støvler, deres egne børn ikke længere SELV har brug for, videre til de syriske børn, som har så stort behov. I den anden del af indsamlingen - Ældre hjælper Ældre - opfordres ældre (unge som gamle ...) til at donére f.eks. en varm hjemmestrikket trøje, et par varme sokker eller et halstørklæde til de syriske ældre, som har behov for varmt tøj her og nu. Ældre ved selvfølgelig selv bedst, nøjagtigt HVAD, der vil være nyttigt og brugbart i den kolde vintertid. ALT tøj - ligemeget om det er brugt eller nystrikket - kan afleveres på Bondegården i Remiseparken i EFTERÅRSFERIEN, fra søndag den 11. oktober til og med søndag 18. oktober 2015. . Her er åbent alle dage fra kl. 11-16. Den 19. oktober 2015 bliver alle tøjsækkene - ligesom ved de tidligere indsamlinger - afhentet af medarbejdere fra foreningen Viomis. Tøjet bliver herefter sorteret i "tøjkategorier og størrelser", og pakket i containere. Disse containere sendes med fragtskib til Tyrkiet, og køres herfra på den farlige rejse ind i Syrien med lastbiler. Fremme i flygtningelejrene INDE i selve Syrien står Viomis også for uddelingen af de forskellige ting, så alt kommer frem til de rette hænder. Og kroppe ...

bottom of page