top of page

Urbanplanen stadig et trygt område

Der er inden for de sidste par måneder sket to enkeltstående dødsfald under tragiske omstændigheder i Urbanplanen, som begge har været fremme i pressen.

I midten af oktober fandt naboerne en mand død i sin lejlighed på Stolemagerstien. Først troede man, at manden var blevet dræbt, men efterfølgende har politiets undersøgelser fastslået, at der rettelig var tale om selvmord. Et andet tragisk dødsfald skete i sidste uge i en lejlighed på Hjulmagerstien, hvor en kvinde blev stukket med kniv og efterfølgende afgik ved døden. Den mistænkte undløb fra stedet og forsøgte at skaffe sig adgang til andre opgange, hvor det til sidst lykkedes ham at komme ind, under dække af at være faldet på cykel. Politiet kunne kort efter anholde den mistænkte, hvilket skete udramatisk. Afslutningsvis oplyser politiet, at hverken den afdøde kvinde eller den mistænkte var bosiddende i området.

Ingen af de to dødsfald i området har noget med hinanden at gøre. Lederen af lokalpolitiet på Amager, Jesper Schultz Winngaard udtaler: ”Jeg kan godt forstå, hvis nogle beboere kan føle sig utrygge lige efter episoderne – især når det sker inden for kort tid og relativt tæt på hinanden. Desto vigtigere er det også, at vi fra lokalpolitiets side, som vi gør her, medvirker til at kommunikere sagernes rette sammenhænge. Med det håber vi at undgå, at der dannes rygter og dermed unødig utryghed. Lokalpolitiets oplevelse er ikke, at der er grund til at være mere bekymret end normalt, for beboere i Urbanplanen.” Fokus på tryghed Tryghed er på dagsordenen mange steder i samfundet - også hos Urbanplanens beboere. Derfor igangsatte 3B, Københavns Politi, SSP og Københavns Kommune i starten af 2014 et såkaldt ’Tryghedspartnerskab’ i Urbanplanen. Tryghedspartnerskabet skal arbejde for at øge den oplevede tryghed i området og mindske kriminalitet. Indsatsen slår på flere forskellige strenge og handler bl.a. både om at styrke gadeplansindsatsen, skabe mere dialog imellem beboere, skabe trygge byrum og få flere unge i uddannelse. Politiet har med Tryghedspartnerskabet derfor ekstra fokus på Urbanplanens tryghed i de kommende år. Derfor bliver der også rig mulighed for at møde og have dialog med politiet, som fremover fx kommer til at deltage i arrangementer og begivenheder i området. Til Lysfesten i midten af november klatrede flere børn og unge fx i Remiseparkens høje træer med politiet og den 17. december fra kl. 15-18 er der igen mulighed for at møde de lokale betjente til et arrangement på Remisevænget Østs parkeringsplads. Her er der fokus på hvordan man som beboer selv kan mindske indbrud og tyveri. Der bliver fx lavet gratis fastmontering af nummerplader, uddelt ’tænd og sluk- timere til stuelampen samt rådgivet om hvordan man kan sikre sine ejendele mod tyveri og indbrud. Har du spørgsmål om Urbanplanens tryghedsindsats eller gode ideer til hvordan man kan øge trygheden i området, så kontakt Partnerskabet på partnerskabet@3b.dk eller tel 30 36 73 88.

bottom of page